EDF: Ne možemo se oslanjati samo na Džekine golove

Trener Rome nakon remija protiv Chieva

EDF: Ne možemo se oslanjati samo na Džekine golove

Trener Rome Eusebio Di Francesco nije bio zadovoljan nakon današnjeg remija na gostovanju kod Chieva i poručio je da je njegova ekipa trebala postići barem jedan pogodak. 

Roma je propustila priliku da iskoristi remi Juventusa i Intera i odigrala je samo 0:0 na gostovanju u Veroni, a Di Francesco je nakon meča rekao da statistika pokazuje da je njegov tim stvarao prilike pred protivničkim golom.

"Bila je to utakmica na jedan gol, a mi smo imali mnogo prilika. Ne smijemo upadati u zamke i nervirati se zbog zadržavanja vremena, taktičkih faulova ili odluka sudaca, jer takve stvari mogu napraviti razliku. Statistika pokazuje da smo imali prilike i u prvom i u drugom poluvremenu. Zaslužili smo da postignemo gol, ali naša je odgovornost što nismo uspjeli", rekao je Di Francesco pa nastavio:

"U nekoliko navrata centimetri su nam nedostajali da postignemo gol. Bilo je dosta centaršuteva, a mi moramo naučiti da bolje koristimo peterac protivnika. Ne smijemo se osloniti samo ga Džekine golove. Istina je da u posljednje vrijeme ne postižemo puno golova kao ranije, ali Patrick Schick je danas pokazao da može igrati i na poziciji centralnog napadača i na popziciji krila".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti