Edin Džeko se povrijedio na treningu, propušta sutrašnji meč

Lakša povreda

Edin Džeko se povrijedio na treningu, propušta sutrašnji meč

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko će po svemu sudeći propustiti duel Rome i Crotonea.

Sky Sport javlja kako je Džeko dobio jedan udarac u mišić tokom treninga. Nije riječ o ozbiljnijoj povredi, ali s obzirom na zgusnut raspored i mečeve koji Romi slijede (Inter, Lazio), pretpostavlja se da će sutra Dijamant odmoriti.

To znači da će umjesto njega trener Paulo Fonseca protiv Crotonea od prve minute staviti Borju Mayorala, a naš reprezentativac dobit će malo odmora.

Roma je na gostovanje kod Crotonea stigla i bez Leonarda Spinazzole, Davidea Santonea, Pedra Rodrigueza, Riccarda Calafiorija, Federica Fazija, Nicola Zaniola...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Meč Crotone - Roma igra se u srijedu od 15 sati, a Vučica će pokušati da se učvrsti na trećoj poziciji i da nastavi borbu za plasman u Ligu prvaka.

Podsjećamo, u nedjelju je Roma s 1:0 pobijedila Sampdoriju na Olimpicu upravo golom Džeke i on je ove sezone postigao ukupno sedam pogodaka u Seriji A. Uz Henrikha Mkhitaryana (7) najbolji je strijelac Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi