Još jedan turski velikan želi dovesti Edina Džeku

Bešiktaš pokazao interes

Još jedan turski velikan želi dovesti Edina Džeku

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko nalazi se na zasluženom odmoru nakon još jedne duge sezone.

Džeko je ima dosta turbulentnu sezonu u Romi zbog sukoba sa sada već bivšim trenerom Paulom Fonsecom, te je bio u januaru na izlaznim vratima rimskog kluba.

No, Džeko je na kraju ostao u Romi s kojom ima još godinu dana ugovora, ali špekulacije o njegovom odlasku iz kluba ne prestaju.

Novi trener Rome od nove sezone bit će Jose Mourinho i nije jasno da li Portugalac ima Dijamanta u svojim planovima. To će biti poznato na početku priprema, a Džeko trenutno uživa u zasluženom odmoru.

Međutim, već su se pojavile nove špekulacije oko toga gdje bi naš reprezentativac mogao nastaviti svoju karijeru.

Naime, turski mediji objavili su danas da je i Bešiktaš pokazao interes za dovođenje Edina Džeke i da će pomno pratiti razvoj situacije u Romi.

Oglasi

Bešiktaš ima želju da dovede Džeku i navodno su stupili u kontakt s agentom bh. napadača.

Turski klub spreman je da ponudi Džeki dvogodišnji ugovor, ali ne mogu da ispune njegov zahtjev oko plate. Navodno, Džeko želi 2.5 miliona eura godišnje, dok se u Bešiktašu nadaju da bi mogao pristati i na manju svotu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, Džeko se oko svoje budućnosti još uvijek nije izjašnjavao i ukoliko zaista odluči da napusti Romu jasno je da Bešiktaš neće biti jedini klub koji će željeti dovesti Dijamanta.

Džeko je prošle sezone odigrao 38 mečeva za Romu, te je postigao 13 golova i upisao je pet asistencija. Ranije se povezivao i s Fenerbahčeom, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Nije lud u Tursku pored Francuske, Njemačke, Holandije, Belgije, Austrije mnogih liga
6 0
Ako Turci dobro plate, zasto ne i u tursku ligu, svakako je Dzeko na zalasku svoje nogometne karijere.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi