Sprema se potpuno neočekivan transfer Edina Džeke? Sve je počelo nakon velike tragedije...

Nijemci traže napadača

Sprema se potpuno neočekivan transfer Edina Džeke? Sve je počelo nakon velike tragedije...

E. Škorić

Nakon što je Sebastienu Halleru dijagnosticiran rak prije dva dana, dortmundska Borussia odmah se dala u potragu za novim napadačem.

Prvo se počelo spekulisati da bi iskusni Urugvajac Luis Suarez mogao potpisati kao slobodan igrač za Milionere, a sada pojedini mediji u Italiji tvrde da je klub okrenut prema reprezentativcu BiH Edinu Džeki.

Tridesetšestogodišnji napadač Intera ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali njegov status na Giuseppe Meazzi je sada znatno opao nakon što je klub ovog ljeta potpisao Romelua Lukakua.

Edin želi da igra i vjerovatno neće imati ništa protiv još jednog transfera, a povratak u Njemačku ne bi mu teško pao jer je svojevremeno igrao u Wolfsburgu s kojim je bio i prvak Njemačke. Za Vukove je postigao 85 golova na 141 utakmicu u periodu od 2007. do 2011. godine.

No, Calciomercato smatra da bi problem u ovom transferu mogao biti taj što Inter ne želi da se odrekne iskusnog golgetera i planira ga zadržati u rosteru.

Bh. napadač je prošle sezone u 49 utakmica ukupno postigao 27 golova, te je bio jedan od najvažnijih igrača u sastavu viceprvaka Italije. Iako je Lukaku stigao, trener Simone Inzaghi i dalje ima veliko povjerenje u Edina.

Mora se priznati da bi bilo zanimljivo gledati Džeku u dresu Borussije, ali za sada je to samo mrtrvo slovo na papiru, ali navodno čelnici Borussije uveliko razmišljaju o Dijamantu jer mi je hitno neophodan novi golgeter usljed nesreće koja je zadesila Hallera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
raja haller ostade bez jaja a i djeko ce haman
0 20
Jugjesamojedan
Ne sprema se ništa, ostaje u Interu, ne lupajte džaba
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti