Turčin kojem je Bosanac razbio glavu izabrao boljeg između Džeke i Vlahovića

Teško je čuvati obojicu

Turčin kojem je Bosanac razbio glavu izabrao boljeg između Džeke i Vlahovića

Admin Čaušević

Edin Džeko je već godinama jedan od najboljih napadača svijeta, a tu reputaciju postepeno gradi i Dušan Vlahović. 

Džeko trenutno svoju klasu pokazuje u Interu. Iako je ušao u jesen karijere i dalje je alfa i omega u napadačkom dijelu popularnih Nerazzurra. Do sada je na učinku od 12 golova u Seriji A.

Briljantni kapiten bh. reprezentacije je sjajnim partijama učinio da se preko noć zaboravi odlazak Romelua Lukakua te i dalje predstavlja noćnu moru za sve defanzivce Serije A.

Noćna mora za defanzivce na Apeninima je i Vlahović. Jesenas je pružao dominantne partije u dresu Fiorentine, a nakon transfera od 75 miliona eura to radi u Juventusu. Trenutno je 20 golova u prvenstvu Italije.

Igrač koji je tokom sezone vodio velike bitke i sa Džekom i Vlahovićem je sigurno Merih Demiral, snažni i srčani štoper Atalante.

Oglasi

U razgovoru za italijanske medije kada su ga pitali kojeg napadača je najteže čuvati na prvo mjesto je pozicionirao Džeku, ali je pohvalio i Vlahovića.

"Sigurno Džeko, a zatim i Vlahović. Obojicu je teško čuvati", glasio je odgovor 24-godišnjeg štopera iz Turske.

Džeko je ove sezone poprilično namučio turskog defanzivca u oba susreta Atalante i Intera. 

U prvom susretu na San Siru popularni Dijamant je zabio gol, dok je u Bergamu bio nezadrživ za Demirala, ali nije uspio zatresti mrežu poslije niza velikih promašaja.

I dok muku muči s Džekom tokom utakmica Demiralu će ove sezone dobro u sjećanju ostati duel s drugim Bosancem, Milanom Đurićem sa meča Salernitana - Atalanta.

Naime, prilikom izvođenja auta Đurić je gradio loptu, a Demiral mu je bio na leđima, tom prilikom bh. napadač je udario turskog defanzivca laktom i razbio mu arkadu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sudija Valeri je bez razmišljanja Đuriću dao žuti karton. Ljuti Demiral je krvavog lica odlučio da prostuje pa je i on na kraju požutio.

Demiral je u jednom trenutku morao i napustiti teren jer mu je dres bio krvav te je na poluvremenu ostao u svlačonici. Poslije utakmice je objavio fotografiju sa ožiljkom iznad oka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dugi
Onog vlasenickog cetika je trebalo odmah iskljuciti!
0 6
Mig_Mig
Srcan i nadareno glup. Najgora kombinacija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi