Inzaghi za derbi s Napolijem ima poseban plan s Džekom

Upariće dva visoka napadača

Inzaghi za derbi s Napolijem ima poseban plan s Džekom

Edmir Škorić

Trener Intera Simone Inzaghi će, prema pisanju medija u Italiji, napraviti određene promjene za derbi protiv Napolija početkom 2023. godine.

Nakon što je završeno Svjetsko prvenstvo u Kataru, vraćamo se klupskom nogometu, a širom Evrope ubrzo će se nastaviti prvenstva. Englezi kreću već za vikend, dok će Italijani na terene početkom 2023. godine.

Inter i Napoli igraju derbi 4. januara od 20:45 sati. Biće to prvi meč za Edina Džeku nakon nakon dva mjeseca pauze.

Napoli je tim bez poraza nakon 15 kola i lider Serije A sa 41 bodom, dok je Inter tek peti na taebli sa 30 bodova. Ovaj meč smatra se posljednjom šansom Neroazzurra da zaustave Napoli na putu ka Scudettu i da se i sami uključe u borbu za prvo mjesto.

Džeku je krasila dobra forma prije zimske pauze, pa se vjeruje da ga Inzaghi neće ostaviti na klupi iako se oporavio i Romelu Lukaku, sjajni belgijski napadač.

Iako je ostalo još dvije sedmice do utakmice, navodno je Inzaghi odlučio da Džeko i Lukaku igraju zajedno, iako do sada to nije bio slučaj i obično bi upario jednog od njih sa Lautarom Martinezom i(li) Joaquinom Correom.

Oglasi

To je nešto što je Antonio Conte svojevremeno želio uraditi. On je kao trener Inter vodio do titule na čelu sa Lukakuom, ali je i tada htio da kupi Džeku iz Rome kako bi igrao sa obojicom u napadu.

Mnogi su mišljenja da Edin i Romelu zbog sličnosti ne mogu igrati u pari i da bi samo jedan trebao biti u napadu, ali čini se da će Inzaghi probati to da promijeni.

Bh. reprezentativac je u nedavnom intervjuu govorio o svom odnosu sa Lukakuom, te i sam rekao da bi njih dvojica mogli igrati zajedno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je Inter, po definiciji momčad velikih igrača. I svi oni koji dolaze podizati razinu su dobrodošli. Trebamo ih. Sve ih grlim: bilo da je to Romelu ili neko drugi. Veliki igrači uvijek mogu igrati zajedno. Ne vidim ni najmanji problem biti u napadu s Romeluom, ali i sa svim ostalim saigračima.U igri se uvijek nađe način da se uklopiš,nema ograničenja u startu. Onda u karijeri sam često igrao centralnim napadačima koji su mi slični. Poznajem ga otkad smo bili u Engleskoj. Čak i kad sam bio u Rimu i on u Interu, održavali smo iskren odnos. Normalno je da postoji konkurencija: konkurencija je prava, dapače potrebna, ali svi mislimo isto: oni koji izlaze na teren uvijek moraju biti podržani od strane onih koji ostaju izvan njega", rekao je Džeko.

Inter će do kraja ovog mjeseca odigrati prijateljske mečeve sa Regginom i Sassuolom, 22. i 29. decembra, a nedavno je odigrao 1:1 sa Betisom. Džeko je bio starter u tom meču, no nije uspio postići gol.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti