Velikan Edinu Džeki nudi ono što Inter ne želi
Edin Džeko još je jedan primjer fudbalera koji u poznim igračkim godinama igra zaista čudesan fudbal i nije nikakvo čudo što ima brojne ponude (Foto: EPA)

Ponuda je spremna

Velikan Edinu Džeki nudi ono što Inter ne želi

Midhat Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač ekipe Intera, Edin Džeko (36), navodno je dobio poprilično bogatu ponudu od strane turskog velikana Galatasaraya i istanbulski klub se nada da bi ga mogao angažovati narednog ljeta.

Edin Džeko i ove sezone igra fenomenalno u dresu Intera. Rukovodstvo tima iz Milana zadovoljno je nastupima bh. napadača, ali njegov ostanak u klubu je još pod upitnikom.

Džeki ugovor s Nerazzurrima ističe na kraju sezone. Pregovori o nastavku saradnje su u toku, ali Inter mu neće ponuditi previše novca za razliku od turskog giganta.

Inter je spreman da Edinu ponudi ugovor jedna plus jedna sezona uz značajno smanjenje plate koja iznosi oko pet miliona eura neto. Navodno, cifra neće biti ni blizu aktuelne.

S druge strane, pišu turski mediji, Galatasaray je spreman ponuditi Džeki uslove koji su zaista izuzetni te mu nude ugovor na dvije sezone i platu od pet miliona eura po sezoni.

Istanbulski velikan Džeku vidi kao idealno rješenje za svoj napad. Oni ne žele nastaviti saradnju s Maurom Icardijem, pa je 36-godišnji bh. napadač prva opcija za narednu sezonu.

Oglasi

Džeko je o svojim željama govorio nedavno u intervjuu za Gazzetta dello Sport. Njegov stav je jasan.

"Recimo to ovako: Moja volja je da odigram dobru sezonu, a ostalo će doći samo po sebi... Neću ništa više dodati", kazao je Džeko u razgovoru za Gazzetta dello Sport.

Edin će u martu naredne godine napuniti 37 godina. Međutim, on je dosta puta pokazao da su godine samo broj i Dijamant još uvijek igra na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Fizički sam dobro i želim da i drugi moji saigrači izgledaju ovako u mojim godinama. Oni mi u lice mi kažu: 'Volio bih da mogu biti kao ti u 36. godini'. Mora se naporno raditi kako bi se produžila karijera", poručio je Džeko.

Ove sezone Džeko je u dresu tima s Giuseppe Meazze odigrao ukupno 27 utakmica i ima učinak od 12 pogodaka i sedam asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti