Džeko jedini fudbaler koji je zabio gol na Old Traffordu u sva tri desetljeća ovog milenija!

Nestvaran učinak Dijamanta

Džeko jedini fudbaler koji je zabio gol na Old Traffordu u sva tri desetljeća ovog milenija!

E. Čaušević

Manchester United i Roma igraju trenutno na Old Traffordu prvi polufinalni meč Evropske lige.

Crveni đavoli su večeras odlično počeli utakmicu i poveli su sa 1:0 već u devetoj minuti golom Brune Fernandesa nakon što ga je Cavani sjajno uposlio.

Ipak, slavlje domaćeg tima trajalo je svega šest minuta. Pogba je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija je opravdano svirao penal. Precizan s bijele tačke bio je Pellegrini za 1:1.

Nakon toga u centru pažnje našao se bh. napadač Edin Džeko koji je u 34. minuti donio Romi preokret.

Mkhitaryan i Pellegrini odlično kombinuju, a lopta na kraju dolazi do Dijamanta koji bez problema matira De Geu za 2:1 i vodstvo Rome.

Džeko je tako nastavio odličan niz na Old Traffordu. Naime, za njega je ovo pet meč na ovom stadionu protiv Manchester Uniteda i svaki put uspio je zabiti barem jedan pogodak.

Oglasi

Ovo je za Dijamanta peti meč na ovom stadionu i već šesti pogodak. No, pored toga Džeko je ostvario još jedan nevjerovatan rekord.

Naime, Džeko je jedini fudbaler u historiji koji je uspio zabiti barem jedan gol na Old Traffordu u tri desetljeća.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvi je zabio 2009. godine u dresu Wolfsburga kada je ovaj tim gostovao na Teatru snova u okviru Lige prvaka. U prošlom desetljeću je zabio četiri gola na ovom stadionu kao napadač Manchester Ciyja, a sada je u novom desetljeću to uradio i kao napadač Rome.

I ovaj podatak pokazuje o kakvom napadaču se radi, te kakvog fudbalera ima Bosna i Hercegovina.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Negdje sam pročitao sad da je trenutno 10ti najbolji strijelac u 21 vijeku samo Benzema, Huntelar, Aguero, Cavani, Lewandowski, Suarez, Ibra, Messi i Ronaldo su zabili više golova
19 0
user1583752673
Ko je babo!!!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti