Edin Džeko i Roma preuzeli mjesto koje vodi u Ligu prvaka

Lagan trijumf Vučice

Edin Džeko i Roma preuzeli mjesto koje vodi u Ligu prvaka

Midhat Šljivak
Teme:

Roma je u 34. kolu Serije A na Olimpicu savladala Cagliari sa 3:0 i na taj način je preuzela četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Vučica je fantastičnim otvaranjem meča jako brzo završila posao. Postigli su izabranici Claudija Ranierija dva gola za osam minuta i tu je bio kraj ovog meča.

U petoj minuti je Romu u vodstvo od 1:0 doveo Fazio koji je iskoristio gužvu u kaznenom prostru i pogodio je za prednost domaćeg tima.

Samo tri minute kasnije novi golu mreži gostiju. Lijepu akciju je završio Javier Pastore za sigurnu prednost od 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je postignut samo još jedan pogodak. Aleksandar Kolarov je u 86. minuti postigao gol za konačnih 3:0 i vrijedna tri boda Vučice.

Edin Džeko je na terenu proveo svih 90 minuta. Imao je nekoliko dobrih šansi, ali nije uspio da zabije pogodak u večerašnjem duelu.

Roma je sada preuzela četvrto mjesto ispred Milana i Torina u borbi za Ligu prvaka. Ova dva tima igraju sutra međusobni duel i remi bi tu najviše odgovarao rimskom timu.

Serie A, 34. kolo:

Roma - Cagliari 3:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

a.eu

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti