Allegri je kraj utakmice dočekao u tunelu, objasnio i zašto nije želio gledati samu završnicu

Opet je bio ljut

Allegri je kraj utakmice dočekao u tunelu, objasnio i zašto nije želio gledati samu završnicu

E. Škorić

Juventus je u subotu navečer imao dosta problema na svom stadionu, ali je ipak golom Moisea Keana savladao Veronu sa 1:0.

Juventus nije briljirao u ovom meču, no uspio je u Allegrijevom stilu zabiti jedan gol, sačuvati mrežu i ostvariti novu pobjedu.

Ono što također treba da se naglasi, Allegri je nekolicinu važnih igrača ostavio na klupi kako bi ih odmorio za Inter, a čak četvorica tinejdžera bila su u startnoj postavi.

Allegri je bio toliko bijesan da je odjurio niz tunel prije posljednjeg zvižduka, što mu nije bilo prvi put da je svoju frustraciju iskalio na igračima.

“Znali smo sve poteškoće ove utakmice, jer je Verona fizički jaka i ima kvalitetu, obje momčadi su imale šanse za gol. Dobro smo krenuli u drugo poluvrijeme i mogli smo udvostručiti svoje vodstvo, ali nismo, ali smo ipak ostvarili dobar rezultat kod kuće", kazao je Allegri.

Iako je ovaj put uspio izbjeći bacanje kaputa, što je to toliko razbjesnilo Allegrija da je morao otići?

Oglasi

“Nismo igrali baš dobro i mislim da smo u posljednjih pet minuta morali postići drugi gol, nastaviti ih gurati i održavati pritisak. Ne čini se puno pet minuta, ali sve što je Verona trebala bila je duga lopta u peterac i svašta se moglo dogoditi. Mogli smo žaliiti da su izjednačili, a imali su šanse da to učine".

S obzirom da je Inter jučer izgubio od Fiorentine, Juve se vratio na šest bodova od trećeplasiranog Intera, unatoč kazni od 15 bodova.

“Ovaj rezultat znači da smo osvojili 59 bodova na terenu, smanjujući zaostatak za Interom i trenutno za Milanom i Lazijem. Imamo Inter u utorak u Kupu, a zatim Lazio u subotu, tako da moramo biti spremni.”

Presuda o njihovoj žalbi na tu kaznu bit će saslušana 19. aprila, što je potencijalno odlučujući trenutak ne samo za ovu sezonu, već i za budućnost kluba.

“U nogometu, ako imate dobre rezultate, to vam omogućuje da dosta brzo nadoknadite zaostatak. Moramo ići korak po korak. 'Prava' tablica koju tamo vidimo pokazuje da još uvijek imamo četiri boda od mjesta u Ligi prvaka, a to je puno".

"Ponavljam, nije lako igrati u ovakvim okolnostima, ali momci dobro rade. Prva utakmica nakon međunarodne dužnosti također je obično nezgodna", dodao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kean je ove sezone postigao šest golova iz otvorene igre, isto koliko i Dušan Vlahović i Arkadiusz Milik, ali dok je to napredak za Italijana, Srbin se i dalje čini kao sjena napadača viđenog u Fiorentini.

“Vlahović radi neke dobre stvari, pogotovo protiv Intera. Shvaćam da se izvana na Dušana gleda kao na onoga koji je trebao riješiti Juveove probleme. Stigao je u januaru prošle godine i s entuzijazmom nam dao dodatni kvalitet, ali imao je samo jednu dobru sezonu u Fiorentini iza sebe i igrati u Juventusu nije isto kao u drugim klubovima".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi