Inzaghi uskoro postaje bivši, poznato je i ime novog trenera Edina Džeke

De Zerbi preuzima Inter

Inzaghi uskoro postaje bivši, poznato je i ime novog trenera Edina Džeke

Esmer Oštraković

Italijanski mediji prenose kako će na kraju sezone Simone Inzaghi dobiti otkaz kao trener Intera, te da će ga na tom mjestu zamijeniti Roberto De Zerbi, čovjek koji trenutno sjajno vodi Brighton.

Strpit će se čelnici Intera i završit će sezonu sa trenutnim trenerom, ali će odmah po završetku sezone krenuti da djeluju.

Uveliko je poraz od Fiorentine uzdrmao sve u Interu, ali su čelnici ovog kluba odlučili da pokušaju sa Inzaghijem završiti sezonu.

Ipak, ukoliko u naredne tri utakmice Inzaghi ne ostvari pobjedu i ne preokrene situaciju navodno će odmah dobiti otkaz.

Osim toga mnogo toga mu zavisi i od Lige prvaka i utakmica protiv Benfice u kojima čelnici Intera žele da njihov tim ostvari prolaz dalje.

Međutim, italijanski mediji tvrde da i ako ostane do kraja sezone, Inzaghi u sledeću sezonu neće ući kao trener Intera.

Oglasi

Njegova zamjena biti će čovjek koji sjajan posao radi u Brightonu, a to je De Zerbi, što bi svakako trebao biti dobar posao čelnika Intera.

Bivši trener Sassuoloa, Beneventa i Shakhtar Donetska je tražen i navodno ga želi i Tottenham, ali još nisu počeli pregovori.

De Zerbi navodno ima i otkupnu klauzulu u svom ugovoru sa Brightonom, ali nažalost nije poznato o kojoj cifri se radi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako stoje stvari čelnici Intera su svoje odluke već donijeli, te bi Džeko već ubrzo mogao dobiti novog trenera.

Ako se to ne desi ubrzo sigurno će se desiti na ljeto, naravno ukoliko Edin ostane u Interu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti