"Sve je na nama, a veliki je plus što će navijači biti naš 12. igrač u Zenici"

Ćivić pred meč protiv Finske

"Sve je na nama, a veliki je plus što će navijači biti naš 12. igrač u Zenici"

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igra protiv Finske u Zenici meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Poznato je da su našoj reprezentaciji najvjerovatnije dovoljna i četiri boda iz duela protiv Finske i Ukrajine kako bismo se plasirali u baraž za Mundijal koji se za godinu dana igra u Kataru.

Naši reprezentativci jučer su se okupili u Sarajevu, a sinoć su trenirali na Grbavici. I danas je na rasporedu novi trening našeg tima i Petev će moći računati na sve igrače osim Edina Džeke koji ima problema s povredom.

Pred ovu utakmicu govorio je i Eldar Ćivić koji je siguran da će naša ekipa na najbolji način da odradi posao u preostale dvije utakmice.

"Finsku odlično poznajemo jer smo se sa njima sastajali i u prošlim kvalifikacijama. Oni su neugodan protivnik, ali ipak oni nama dolaze na naš teren i sigurno da ćemo pružiti maksimum da dođemo do bodova. Znamo koliko nam znače ove utakmice. Sve je na nama i veliki plus za nas biće podrška sa tribina. Navijači su naš dvanaesti igrač i ne sumnjam da će nam još jednom biti vjetar u leđa i pomoći nam da dođemo do pobjede", kaže Ćivić i dodaje.

"Nadamo se da će ove pripreme proteći na najbolji mogući način, da ćemo odraditi sve što se traži od nas. Moramo se maksimalno pripremiti jer nas očekuju teške utakmice. Siguran sam da ćemo obaviti posao kako treba".

Također, priznao je da je zadovoljan svojom trenutnom formom, te minutažom u klubu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Zadovoljan sam svojom formom i nastupima u posljednje vrijeme. Standardan sam, igram većinu utakmica. Jeste naporno, ali sam sretan zbog svojih igara. Uglavnom, spreman sam došao na ovo okupljanje i jedva čekam nove utakmice u dresu reprezentacije".

Ćivić je u dresu naše reprezentacije odigrao do sada odigrao 19 utakmica i postigao je jedan gol.

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj momak je fulio profesiju,zalutao lik u fudbal,ima dvije lijeve noge...on ako bude igrao lose nam se pise...
4 1
celikze
Civicu kao covjek si stvarno korektan ponasanje za 10 i zaista nemam nista protiv teba ali nisi za repke nemas kvalitet sa tobom igramo sa igracem manje…
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi