Ostalo je sedam dana do meča, a Ukrajinici se već žale na uslove na Bilinom polju

Posljednji meč kvalifikacija

Ostalo je sedam dana do meča, a Ukrajinici se već žale na uslove na Bilinom polju

Admin Čaušević

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru fudbalska reprezentacija BiH će završiti domaćim susretom protiv Ukrajine. 

Utakmica na Bilinom polju će se igrati u utorak 16. novembra. Do susreta je ostalo sedam dana, a pojedini tamošnji mediji već traže alibije.

Naime, FS Ukrajine je danas objavio vijest kako zbog epidemiološke situacije neće biti omogućeno prisustvo gostujućih navijača.

Pojedinim medijima u Ukrajini je ova informacija zasmetala jer se navodno njihova selekcija na taj način dovodi u neravnopravan položaj.

I prije mjesec na stadionu u Lavovu nije bilo organizovanog dolaska navijača BiH, već su pristalice Zmajeva doputovale samostalno i bodrile su našu selekciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prije utakmice u Zenici, Ukrajinci će odigrati prijateljski duel protiv Bugarske i to u četvrtak, dok našu selekciju u subotu čeka također itekako važan duel protiv Finske.

Podsjećanja radi, Ukrajini na Bilinom polju trebaju tri boda da ima zagarantovan put u baraž, dok bi našoj selekciji odgovarao i bod u slučaju pobjede nad Finskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi