Jasna poruka Inzaghiju: "Ovakav Edin Džeko ne može biti na klupi"
Bh. dijamant igra zaista čudesan fudbal iako je u poznim godinama. S 36 je bolji nego ikad (Foto: EPA)

Pred nastavak prvenstva

Jasna poruka Inzaghiju: "Ovakav Edin Džeko ne može biti na klupi"

Midhat Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko (36) igra zaista odlično u dresu Intera ove sezone, a u prijateljskim utakmicama najavljuje odlične nastupe u ostatku sezone i pogodio je u dvije pobjede koje je tim imao.

Edin Džeko igra fantastičan fudbal ove sezone. To bi mu na kraju moglo donijeti novi ugovor s Nerazzurrima, ali na njegovom stolu imaju i još neke ponude.

Iskusni bh. napadač oduševio je i javnost u Italiji. Novinar Fabrizio Biasin vjeruje kako Džeko jednostavno ne može biti na klupi kada je u ovakvoj formi.

"Jednostavno nije moguće da Edin Džeko u ovakvoj formi ne bude starter u duelu protiv Napolija", napisao je Biasin.

Isto mišljenje imaju i navijači tim iz Milana. Smatraju da bi Edin trebao biti prvi izbor u napadu bez obzira što su tu Romelu Lukaku i Lautaro Martinez.

Edin i Lukaku su u pripremnim utakmicama igrali skupa u napadu. Izgledalo je to dosta dobro po tim Simonea Inzaghija, ali vjerovatno će samo jedan početi meč s Napolijem koji je na rasporedu 4. januara.

Oglasi

Edin Džeko vjerovatno ostaje u Interu

Džeko se nalazi u grupi igrača Intera kojim na kraju sezone ističu ugovoru, a Tuttosport je danas objavio veliku vijest vezanu za budućnost napadača iz Sarajeva.

Kako piše torinski list Džekin menadžer Alessandro Lucci je već dogovorio važan sastanak na kojem bi trebala i pasti odluka oko potpisa.

Informacije s Apenina govore da će Džeko produžiti ugovor s Interom, ali s nešto izmijenjenim stavkama u odnosu na dosadašnji.

"Obje strane su dogovorile sastanak za kraj prijelaznog roka, ali bi sastanak mogao biti održan nakon utakmice Superkupa protiv Milana u Rijadu", navodi Tuttosport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Potpis bi se trebao desiti u drugoj polovici januara. Džeko je spreman prihvatiti manju platu, ali će imati određene bonuse.

Dijamant je u dosadašnjem dijelu sezone imao učinak od 12 golova i sedam asistencija u svim takmičenjima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi