Džeko prvo lice italijanske štampe: "Nekad zabijam teške, a promašujem lake golove"

Briljirao protiv Sheriffa

Džeko prvo lice italijanske štampe: "Nekad zabijam teške, a promašujem lake golove"

A. Čaušević

Edin Džeko je nakon duže vremena zabio gol u Ligi prvaka. Prekinuo je post koji traje skoro tri godine. 

Prelazak u Inter značilo je novo igranje u Ligi prvaka. Iako ima 35 godina popularni Dijamant je i dalje itekako gladan golova i pobjeda što je pokazao i protiv Sheriffa.

Kapiten bh. reprezentacije je bio zaista briljantan. Postigao je svoj prvijenac u elitnom takmičenju kao član Intera. To mu je bio 23. gol u naprestižnijem takmičenju u svijetu fudbala. U pobjedi 3:1 nad prvakom Moldavije imao je i asistenciju.

Nakon briljantne partije ne čudi zašto je Džeko završio na naslovnicama sportskih listova na Apeninima.

"Džeko, Interov šerif", navodi torinski Tuttosport. Gazzetta dello Sport piše da je uz Džeku Inter konačno upisao prvi trijumf u Ligi prvaka, dok je za list Corriere dello sport naš napadač bio prvi protagonist susreta.

Oglasi

Inače, iskusni napadač je svoj gol zabio iz teške pozicije i to "slabijom" lijevom nogom kada je pogodio suprotni ugao. Poslije utakmice je naglasio da je najvažnija pobjeda.

"Postigao sam prelijep gol. Nekad promašujem one lake, a postižem teške, ali to može biti i stvar koncentracije. Najvažnije je da sam pomogao ekipi da pobijedi", rekao je Džeko za Inter TV.

Džeku i društvo u nedjelju čeka novi zahtjevan meč. Bit će domaćini Juventusu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Trebamo se dobro odmoriti i biti spremni za utakmicu protiv Juventusa. Derby d'Italia je uvijek Derby d'Italia, ali je važan kao utakmica. Nadamo se velikoj utakmici", dodao je naš napadač.

Inače, Inzaghi je Džeku izveo iz igre u 75. minuti kada je praktično sve bilo gotovo i to vjerovatno da bi ga sačuvao za duel sa Bianconerima. Posljednji gol u Ligi prvaka prije Sheriffa Dijamant je zabio CSKa iz Moskve u oktobru 2018. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Laporta
Ma dabogda, da se ikad rodi igrac u BiH poput tebe.. Najveci si svih vremena kod nas.. Osvojit dvije lige petice,i na dobrom putu da osvoji i trecu,mogu samo fudbalski velemajstori
11 1
Malmi_Suomi
Koji je problem što ga je izveo da se odmori za Juve? Neka je i bravo za trenera. DŽEKO BH DIJAMANTU, SARAJEVSKI DIJAMANTU!!
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi