Džeko već krstari Jadranom luksuznom jahtom, Hajduku stigao i odgovor od Saudijaca za Rakitića
Amra Džeko objavila fotografija u blizini Pelješkog mosta

Veliki transferi sve bliže

Džeko već krstari Jadranom luksuznom jahtom, Hajduku stigao i odgovor od Saudijaca za Rakitića

Admin Čaušević

Oni najzagriženiji navijači možda u sebi već odbrojavaju kada će Edin Džeko i Ivan Rakitić i zvanično postati fudbaleri Reala. Sve sluti da će se to na kraju i desiti. 

Džeko je u subotu igrao utakmicu u dresu Fenerbahčea, a Jose Mourinho je dao slobodan dan igračima turskog velikana.

Slobodan dan Džeko je iskoristio da posjeti Dubrovnik te uživa na Jadranskom moru. Potvrdila je to i njegova supruga Amra Džeko.

Uspješna manekenka je objavila fotografiju na Instagramu kako se nalazi s Džekom u blizini Pelješkog mosta pored bh. bisera na moru, Neuma.

S parom Džekom su se nalazila još dvojica igrača iz Fenerbahčea iz prošle sezone sa svojim partnericama, Rade Krunić i Miha Zajc.

Navijači Hajduka su optimistični i vjeruju da bi posao oko dolaska Džeke trebao biti završen tokom priprema Bijelih u Sloveniji.

Oglasi

Nagađa se kako je i Fenerbahče dao zeleno svjetlo da Džeko može ići te ni unosna ponuda iz Saudijske Arabije ne bi trebala spriječiti dolazak sjajnog golgetera na Poljud.

U međuvremenu na stranicama specijaliziranim za praćenje saudijskog fudbala pojavila se i velika vijest koja se tiče Ivana Rakitića.

Kao što je poznato plan sportskog direktora Hajduka Nikole Kalinića je da osim Džeke u Split dođe i Rakitić te bi i taj posao trebao biti okončan pozitivno.

Situacija je takva da su inicijalni pregovori između Hajduk i Al Shababa prošli vrlo dobro, uz to je Kalinić dobio dozvolu i za pregovore sa Rakitićem i njegovim predstavnicima.

"Ukoliko pregovori između Hajduka i Rakitićevih predstavnika prođu dobro, onda će Al Shabab 90 % prihvatiti ponudu", navode Saudijci.

Potražite više informacija na temu HNL:

Marko Livaja i Ivan Perišić sigurno ostaju, Džeko i Rakitić su sve bliže, još uz to na klupi Gennaro Gattuso. Sve su to razlozi da Hajduk bude u centru pažnje u novoj sezoni.

Ipak, zvučna imena na klupi i na terenu ne znače i uspjeh pa se Poljudu uopšte neće smjeti opustiti te će morati maksimalno ozbiljno shvatiti svoje rivale.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1719773235
Nemamo niti cemo ikad imati pismenog novinara jer smo glupe bošnje i nepismeni vazda bili. Pa bolan nebio prije nego sto pritisnes ENTER procitaj sta si napisao!!! Cuj Dzeko odbrojava dane prelaska u Real...zemljo otvori se ko je sve danas novinar
2 0
bk123
Samo što ovo nije pelješki most....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi