Inzaghi zbog izmjene htio utješiti ljutitog Džeku, ali Dijamant ga razočarao svojom reakcijom

Nije mu se izlazilo iz igre

Inzaghi zbog izmjene htio utješiti ljutitog Džeku, ali Dijamant ga razočarao svojom reakcijom

E. Čaušević

Inter je sinoć u gostima pobijedio Benficu sa 2:0 u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka, a u centru pažnje nakon utakmice našao se ponovo Edin Džeko koji je bio vidno razočaran kada je vidio da je Simone Inzaghi odlučio da ga izvede iz igre i to mu je jasno dao do znanja svojom reakcijom.

Inter je uspio u Lisabonu da ostvari fantastičan rezultat pred revanš na Meazzi koji će se igrati na sedam dana i može se reći da je italijanski klub već jednom nogom u polufinalu Lige prvaka.

Gosti su do prednosti stigli u 51. minuti kada je Nicolo Barella zatresao mrežu Benfice. Konačnih 2:0 postavio je Romelu Lukaku u 82. minuti kada je bio siguran s bijele tačke.

Upravo je Lukaku bio taj koji je zamijenio Edina Džeku u 63. minuti, a iskusni bh. napadač ponovo nije bio zadovoljan što je Inzaghi odlučio da ga tako rano izvede iz igre.

Džeko i Lautaro Martinez su bili tandem Intera od prve minute, a zanimljivo da je trener Intera obojicu odlučio da izvede iz igre u istom trenutku, te je umjesto njih na teren poslao Lukakua i Joaquina Correu.

Poznato je da Inzaghi dosta kombinuje kada je napad u pitanju i pokušava dati svakom napadaču neku minutažu. Jasno je da zbog toga oni i nisu baš najzadovoljniji, a to je sinoćnja Džekina reakcija najbolje pokazala.

Oglasi

Kada je vidio svoj broj na semaforu Džeko je bio vidno razočaran i odmah je odmahnuo rukom zbog takve odluke Inzaghija.

Trener Intera je dok je Džeko išao ka klupi pokušao da ga zagrli jer je shvatio da bh. napadač nije baš najsretniji što mora na klupu, ali Dijamant nije bio baš raspoložen za to i samo je prošao pored Inzaghija.

Međutim, Džeko se brzo pomirio s takvom odlukom trenera, a zanimljivo da je u finišu dobio žuti karton zbog pretjeranog slavlja kada je Lukaku pogodio iz penala za 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inzaghi je komentarisao činjenicu da je Džeko bespotrebno upisan u bilježnicu kada je već bio van igre, ali je poručio da to samo oslikava odličnu atmosferu u ekipi i pokazuje koliko su oni svi ujedinjeni.

"To je normalno u fudbalu i dokaz koliko je ova ekipa ujedinjena. U ovih 18 mjeseci nikada me niste čuli da se žalim oko zalaganja i truda kojeg daju ovi momci. Džeko je proslavio gol i pokazao kako je ovaj tim ujedinjen. To je sve što imam da kažem na tu temu", rekao je Inzaghi nakon meča.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

87618
Dobar je Dzeko , za svoje godine.
1 0
Zax
Sta se ima ljutiti panj nije dao hola u ovoj godini
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi