Džeko izašao iz igre, pa dobio žuti karton, a Inzaghi poručio: "To jedino pokazuje..."

Dijamant se nije mogao kontrolisati na kraju

Džeko izašao iz igre, pa dobio žuti karton, a Inzaghi poručio: "To jedino pokazuje..."

E. Čaušević

Inter je sinoć u gostima pobijedio Benficu sa 2:0 u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka i ostvario odličan rezultat pred revanš na Meazzi. Nakon utakmice u centru pažnje našao se Edin Džeko zbog žutog kartona kojeg je dobio poslije izlaska iz igre, a to je komentarisao i Simone Inzaghi.

Inter u domaćem prvenstvu ove sezone uopšte ne blista, ali u Ligi prvaka ovaj klub sigurno je jedno od najprijatnijih iznenađenja što se vidjelo i u sinoćnjoj utakmici koju smo gledali u Lisabonu.

Ekipa s Meazze uspjela je da dođe do odličnog rezultata na gostovanju kod Benfice i slavi sa 2:0, te dođe na korak od plasmana u polufinale ovog takmičenja.

Inter je do prednosti stigao u 51. minuti kada je Barella zatresao mrežu Benfice na asistenciju Bastonija. Tačku na ovaj meč gosti su stavili u 82. minuti golom Romelua Lukakua s bijele tačke za konačnih 2:0.

Nakon utakmice Simone Inzaghi je komentarisao nastup svoje ekipe, a u centru pažnje našao se i Edin Džeko. Bh. napadač je igrao od prve minute, ali je u 63. minuti izašao i umjesto njega na teren je ušao upravo Lukaku.

Međutim, koliko je Džeko bio oduševljen golom Lukakua iz penala vidjelo se po njegovoj reakciji jer je utrčao u teren da proslavi gol s ekipom, no svi su se iznenadili kada mu je sudija zbog toga pokazao žuti karton.

Oglasi

Inzaghija su nakon utakmice pitali da li je Džekin karton bio bespotreban jer se u revanšu mora paziti kako ne bi ponovo bio upisan u bilježnicu zbog čega bi propustio prvi meč ukoliko se Inter plasira dalje.

"To je normalno u fudbalu i dokaz koliko je ova ekipa ujedinjena. U ovih 18 mjeseci nikada me niste čuli da se žalim oko zalaganja i truda kojeg daju ovi momci. Džeko je proslavio gol i pokazao kako je ovaj tim ujedinjen. To je sve što imam da kažem na tu temu", rekao je Inzaghi, a potom komentarisao činjenicu da je nakon sat vremena igre mijenjao oba napadača.

"Nije to ništa novo. Džeko i Lautaro su odradili sjajan posao, a isto važi i za Lukakua i Correu. Imam četvoricu sjajnih napadača i uvijek pokušavam sve da ih koristim na utakmicama jer oni to zaslužuju. Oni su jako važan dio našeg tima".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inter će već za sedam dana igrati revanš na Meazzi protiv Benfice i imati priliku da potvrdi sjajan rezultat iz prve utakmice i plasira se u polufinale.

Poznato je da će pobjednik iz ovog duela u polufinalu Lige prvaka igrati protiv pobjednika iz meča Napoli - Milan, a ove ekipe večeras igraju svoj prvi četvrtfinalni okršaj na stadionu San Siro.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zajid08
Inzaghi iznenadio si me sinoc pozitivno, dobro si pripremio utakmicu, mislio sam da ce vas Benfica odraditi bez problema...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi