Edin Džeko je ponovo junak Rome!

Vučica preokretom savladala Sampdoriju

Edin Džeko je ponovo junak Rome!

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu nakon preokreta pobijedili Sampdoriju sa 2:1, a junak večeri bio je Edin Džeko.

Roma je dobro počela večerašnju utakmicu i već u šestoj minuti Edin Džeko je imao sjajnu šansu, ali je golman gostiju odlično odbranio. Samo tri minute kasnije zaprijetio je i Pastore, ali ostalo je 0:0.

Kazna za ove promašaje stigla je u 11. minuti. Gabbiadini se našao sam ispred golmana domaćih i pogodio je za 0:1. U nastavku meča Roma je imala loptu u svom posjedu i uspjeli su zabiti u 31. miinuti gol za 1:1 preko Veretouta, ali je on poništen.

Međutim, Vučica je u nastavku meča došla do preokreta, a heroj rima po ko zna koji put bio je Edin Džeko.

Dijamant je na scenu stupio u 64. minuti kada je postigao maestralan gol za 1:1 nakon asistencije Pellegrinija. Ovaj gol dao je krila Romi koja je zaigrala mnogo bolje.

Iako se Sampdorija nadala remiju na kraju im je Džeko sve pokvario. Nakon duge lopte Cristantea bh. napadač je magično reagovao i iz prvog dodira zabio je gol za 2:1 i pobjedu Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je peta sa 48 bodova i nastavlja borbu za Ligu prvaka s Atalantom, dok je Sampdorija na 16. poziciji sa 26 bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Panjevi7
Veliki majstor
17 0
Darkwood
Dzeko ****ha,, sta reci.. jedan od boljih napadača evrope i svijeta... kapa do poda dečko.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi