Ekspresno stigao odgovor na zamjenu igrača u koju bi uključen bio i Edin Džeko

Burna 24 sata na Apeninima

Ekspresno stigao odgovor na zamjenu igrača u koju bi uključen bio i Edin Džeko

A. Čaušević

Fudbalska pijaca na Apeninima je bila jako aktivna u posljednja 24 sata.

Realizovano je nekoliko transfera od kojih je svakako najzvučniji povratak Romelua Lukakua u Inter pa se odmah počelo postavljati pitanje šta će biti sa Edinom Džekom.

Već sedmicama se piše o mogućem odlasku Dijamanta iz Intera, ali izgleda da Giuseppe Marotta ima druge planove za bh. napadača.

Naime, Džekin menadžer Alessandro Lucci je ponudio zanimljivu zamjenu igrača u koju bi bio uključen i kapiten Zmajeva, ali je uslijedio ekspresan odgovor.

Lucci je predložio da Juan Cuadrado pređe u Inter, a Džeko u Juventus. I trener Stare dame Max Allegri se složio s tom ponudom, ali je Marotta sve blokirao.

Inače, Lucci je i menadžer kolumbijskom fudbaleru. Međutim, generalni dojam je da je ovakva razmjena igrača u startu bila osuđena na propast što se na kraju i desilo.

Još jedan znak da bi Džeko trebao ostati u Interu stigao je u srijedu navečer kada je Lukaku zadužio broj 90 pa je Džeki i dalje ostala devetka.

Kako sada stvari stoje napadački tandem Lu-La će u novoj sezoni biti udarna igla Intera, dok će Džeko bit prva zamjena za Lukakua i Lautara Martineza.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Ne mogu da vjerujem da Dzeku stalno stavljate na klupu ili ga smatrate zamjenom za Lukakua.Pa taj Lukaku uopste nije neka igracina pa da se odma stavlja h prvi tim,zasto se nije pokazao u Chelsea ili u Manchesteru?On je samo onako da kazem “krkan”,nista vise.Dzeko ja za njeg izmislio fudbalsku igru,od tim igraca pa do pstizanja golova.
12 2
EnkasDeLaBuskas
Pametnom dosta, a zivi bili pa vidjeli Dzeko-Lukaku = Dzeko- Grafite 2009 Naš Mahalaš ide sa skudetom okačiti kopačke u Evropskoj 5 o klin ? "U ekipi Wolfsburga tada su briljirali bh. reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović koji su pored brazilskog napadača Grafitea činili okosnicu ove ekipe, te su obilježili nestvarnu sezonu u Bundesligi. Dovoljno je reći da su Grafite i Džeko bili na vrhu liste strijelaca, dok je Misimović bio daleko najbolji asistent lige. Grafite je zabio 28, a Džeko 26 golova u sezoni za pamćenje, te je Misimović imao čak 20 asistencija što je tada bio rekord Bundeslige."
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi