Četvrti i posljednji pokušaj "vječno nedovršenog braka"

Čeka li nas posljednj ples?

Četvrti i posljednji pokušaj "vječno nedovršenog braka"

E. Škorić

Stara dama se pomalo umorila, ali ne odustaje od svoje davne želje.

Postoje ljudi koji vole statistiku i pažljive njome barataju, ali čisto sumnjamo da postoji toliko opsesivan statističar koji će zaći duboko u prošlost i pronaći sve klubove koji su barem jednom željeli da dovedu Edina Džeku. Još otkako je iz Željezničara otputova u Češku i zaigrao za Teplice, najbolji igrač BiH svih vremena povezivao se sa raznim timovima.

Na desetine njih se provlačilo kroz medije i spominjalo kao Džekine naredne stanice u karijeri. Iz Češke je na kraju otišao u Njemačku, izdominirao zajedno sa Zvjezdanom Misimovićem Bundesligom i osvojio istu uz laskavu titulu najboljeg strijelca, pa umjesto u Bayernu i nesuđenom Juventusu završio u Manchester Cityju. Opet titula, trofeji, slava, onda pravac Rim.

Džekina avantura u Italiji traje već dugi niz godina, nakon Rome odabrao je Inter, a sada u 36. godini opet je aktuelan na tržištu. Čini nam se da nije bilo ljeta u kojem svi kolektivno nismo svakodnevno  vodili brigu o Edinovoj budućnosti, iščekivali zadnje sate prijelaznog roka i zamišljali ga u različitim dresovima, ovisno o tome ko je koga favorizovao.

Ne postoji dan da ne čitamo u stranoj, naročito italijanskoj štampi o tome kako Džeko zbog dolaska Romelua Lukakua i (najvjerovatnije) Paula Dybale mora da spakuje kofere i da napusti Meazzu. Spominju se Real Madrid i Valencija u Španiji, a u Italiji njegov bivši klub Roma, Napoli i Juventus.

Oglasi

A ako neko istinski voli Edina to je ovaj potonji. Stara dama je od 2010. godine nekako "zaljubljena" u Džeku, pa stoga nije isključeno da evo 12 godina kasnije, kada je Edin sve bliže kraju karijere, svjedočimo "sklapanju braka" koji možda i ostane "vječno nedovršen".

Ovo je četvrti put da Juventus pokušava da dovede Džeku. On je taj centarford određenih karakteristika kojeg u Torinu vide kao savršenog partnera Dušanu Vlahoviću. Prvi put je Juventus htio Džeku u ljeto 2010. godine, nakon što je osvojio titulu s Wolfsburgom. Na sve načine su pokušavali da ga kupe, ali Cityjevih 35 miliona eura će kasnije, u januaru 2011. godine, presuditi.

Idemo do ljeta 2015. godine. Džekina avantura u Engleskoj primakla se kraju, a Juve se fokusirao na Bosanca, na kraju ipak dovodi Mandžukića. Džeko je potom u avgustu potpisao za Romu.

U ljeto 2020. godine, barem glavom, Edin je praktično bio u Torinu. No, zaplet je bio puno složeniji. Za transfer Džeke u Juve koji je bio dogovoren, trebalo je da Milik pređe u Romu. Prije početka sezone Džeko ostaje na klupi protiv Verone, Roma radi na dovođenju Milika, Juve čeka... Kako je sve na kraju propalo, Džeko biva prisiljen da ostane u Rimu, a Juve dovodi Alvara Moratu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ljeto 20201. godine Džeko shvata kako završava Ronaldova era u Juventusu, koji također razmatra mogućnost dovođenja bh. reprezentativca, ali CR7 oklijeva u potrazi nove ekipe, zbog čega je Džeko produžio ugovor sa Interom. Juve je morao da se vrati na Moisea Keana, pošto je Ronaldo u finišu odlučio da se vrati u Manchester United.

Hoće li najzad Džeko i Stara dama da se spoje i zaplešu zajedno, pokazat će vrijeme pred nama i narednih nekoliko sedmica, pa možda i dana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BHparola
Sta onaj maymun radi drugim, mayku mu yebem vise, ima toliko klubova a on pravi da otjera dzeku iz intera, ma yebem mu mater i interu i njemu, pravi se neki mudonja, da on kofol moze otjerati igraca kao dzeku, mamu mu yebem maymunsku
0 7
Paulax
Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel роčеtnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku -->> Ja.cat/id379052
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi