Hoće li Džeko izliječiti Hadžibegićevu "glavobolju"?

Dijamant je u krizi

Hoće li Džeko izliječiti Hadžibegićevu "glavobolju"?

A. Čaušević

Niti jedan selektor ne voli kad na okupljanje reprezentacije najbolji igrač i najbolji strijelac dolazi u ne baš idealnoj formi. To je slučaj i sa Edinom Džekom čiji golgeterski post traje mjesecima. 

Dolasci na okupljanja reprezentacije vrlo često znaju preokret i poslužiti kao izlazak iz krize, posebno je to slučaj sa vrhunskim igračima u kakvu kategoriju definitivno spada i Džeko.

S obzirom da već dva mjeseca nije postigao niti jedan gol sigurno taj podatak brine Hadžibegića koji to nikada javno neće priznati svjestan da može izazvati kontraefekat.

Džeko je uvijek bio na nivou kada su bitni mečevi reprezentacije u pitanju, posebno kada se igraju susreti protiv protivnika po mjeri.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CpyWBMQLt9c/?hl=en[/instagram]

Do reprezentativnog okupljanja ostalo je nekoliko dana, Džeko će do tada imati još jednu "radnu obavezu" s Interom, odnosno meč Serije A protiv Juventusa.

Oglasi

U revanš susretu osmine finala Lige prvaka protiv Porta Džeko je bio starter i na terenu je proveo 70 minuta. U prvom dijelu imao je dobru šansu, ali je golman portugalske ekipe odbranio.

Posljednji put mrežu je tresao prije dva mjeseca. Bilo je to u italijanskom Superkupu kada je bio strijelac u trijumfu nad Milanom, poslije je proglašen i igračem utakmice.

Džeko je na 11 utakmica u nizu bez gola što je svakako zabranjavajući podatak. Ipak, za nadati se da njegove nišanske sprave budu namještene kada to bude najpotrebnije.

Tome se svakako nada selektor Hadžibegić jer eventualni gubitak bodova protiv direktnih konkurenata za jedno od prva dva mjesta već na startu kvalifikacija će svakako otežati posao.

BiH kvalifikacije počinje protiv Islanda i Slovačke, selekcija kojim napadač Džekine klase sigurno može stvoriti značajne probleme.

Možda je Evropsko prvenstvo 2024. godine posljednje veliko takmičenje na kojem Džeko ima mogućnost da zaigra s obzirom da je neminovno da mu se bliži kraj karijere.

Upravo to će biti dodatni motiv za Dijamanta da protiv Islanđana i Slovaka "grize" na terenu i po ko zna koji put dokaže zašto je opravdano u grupi najboljih napadača 21. stoljeća.

Osim golgeterske krize Džeku može brinuti još jedna stvar. Situacija oko produženja ugovora sa Interom je "utihnula" posljednjih sedmica pa to može stvoriti dodatni pritisak na najboljeg bh. fudbalera.

Promo

Top Komentari

Chesa
Eto prilike za Džeku - da golove i kriza rješena i ugovor produžen.
1 0
emial766
Kakva kriza? Igra dobro ali tim mu igra kita. Nije on vanzemaljac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti