Kolašinac zabrinuo Hadžibegića: "Čekamo izvještaje doktora, neću za sada povlačiti neke poteze"

Bh. reprezentativac u sjajnoj formi, no sinoć se povrijedio

Kolašinac zabrinuo Hadžibegića: "Čekamo izvještaje doktora, neću za sada povlačiti neke poteze"

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Bh. sportsku javnost zabrinula je informacija sinoć o povredi Seada Kolašinca. Kolašinac je napustio u drugom poluvremenu zbog udarca u koljenu i mogao bi u narednom periodu biti van terena.

Ipak, zvanične potvrde nema, te u reprezentaciji BiH očekuju uskoro prve informacije.

Potvrdio je to i naš selektor Faruk Hadžibegić u kratkom razgovoru za SportSport.ba.

“On je jučer napustio teren, a jutros je imao preglede. Čekamo da njihovi i naši doktori vide kakva će biti situacija. Izgleda da ga neće biti dvije do tri sedmice, ali vidjet ćemo. Dok doktori ne kažu zvanično, ne mogu ništa reći konrektno“, kazao je Hadžibegić.

Postavlja se pitanje da li će selektor poslati naknadni poziv.

“Kada doktori jave stanje sve ćemo znati. Do tada neću povući nikakav potez“, dodao je Hadžibegić zua SportSport.ba.

Oglasi

Pod vodstvom Igora Tudora popularni Seo se preporodio, igrao je sjajno, redovno je bio i strijelac(postigao 4 gola), pa povreda dolazi zaista u lošem trenutku.

Inače, do izlaska iz igre Kolašinac je igrao veoma korektan susret koji je na kraju okončan rezultatom 2:2, s tim da su domaćin u posljednjim minutama primio dva gola.

Podsjećanja radi, Hadžibegić je za duele protiv Islanda i Slovačke pozvao 25 igrača, a tek u narednim danima će biti poznato da li će Kolašinac biti dostupan ili ne.

Spisak izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca).

Odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Mallorca), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Siniša Saničanin (Partizan), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard Liege), Benjamin Tahirović (Roma), Haris Duljević (Hansa Rostock), Miroslav Stevanović (Servette).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Mol Fehervar), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Jasmin Mešanović (Kisvarda).

Prvi susret je na programu 23. marta kada će na stadionu Bilino polje gostovati Island, a tri dana kasnije u Bratislavi slijedi okršaj sa Slovacima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi