Pred Džekom su izazovi karijere, a on se sjetio Željezničara: Otkrio kako ga je zvao jedan trener

Intervju za UEFA-u

Pred Džekom su izazovi karijere, a on se sjetio Željezničara: Otkrio kako ga je zvao jedan trener

E. Ganibegović

Edin Džeko je u karijeri odigrao masu velikih utakmica, a pred njim su sada još dvije takve. Može se reći da su i među najvažnijim u karijeri, a uoči njih dao je intervju za UEFA.com.

Inter se plasirao u polufinale Lige prvaka i tamo će igrati dvomeč protiv gradskog rivala Milana. Bit će to drugo polufinale u karijeri za Edina Džeku.

Prvi put ga je igrao s Romom 2018. godine. Iako su postigli šest golova u dvije utakmice protiv Liverpoola ispali su, a sada Džeko ima novu šansu da se domogne finala.

Svjestan je da favorita nema, no kaže da bi bio sjajan osjećaj zaigrati u finalu u Istanbulu gdje bi ih čekao Real Madrid ili Manchester City koji će igrati u drugom polufinalnom dvomeču.

"Bit će to dvije spektakularne utakmice. Italija i grad Milan posebno treba da budu ponosni što dva kluba iz istog grada igraju u polufinalu Lige prvaka. Milan ima oba kluba u polufinalu. Mnogo je toga na kocki, igrati u finalu u Istanbulu bi bilo nevjerovatno.

Derbiji imaju zajedničke stvari. Možda u Manchesteru to nisam toliko osjetio kao ovdje u Italiji. Roma protiv Lazija kao i Milan protiv Intera su važne utakmice. Ljudi pričaju o njima prije i poslije utakmica. 

Oglasi

Italijanski navijači smatraju da je važnije pobijediti u derbiju od bilo koje druge prvenstvene utakmice, posebno u Rimu, ali i ovdje u Milanu. Ove utakmice su veoma različite, jer nema pravog favorita. Nije bitno da li je jedan klub jači ili slabiji. Derbiji su jednokratne utakmice; oba tima daju sve što imaju. To ćemo vidjeti u ova dva meča", istakao je Džeko.

Prisjetio se i svojih početaka u FK Željezničaru. Još jednom se vratio na to kako je trenirao lijevu nogu jer mu je bila slabija (sada ga krasi to što ko ne zna da je dešnjak ne može shvatiti po njegovoj igri koja mu je noga jača jer obje koristi sjajno), ali i otkrio da ga je jedan trener zvao po njegovom uzoru, Andriyju Shevchenku.

"Kada sam bio dijete igrao sam za klub iz mog grada, Željezničar. Ostajao sam poslije treninga vježbati lijevu nogu jer nisam bio jak na toj nozi i želio sam napredovati. Jedan od trenera me stalno zvao Shevchenko.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Govorili su mi da ih podsjećam na njega – plav si kao on i imaš neke poteze. Polako, počeo sam ga kopirati. Sjećam se njegovog hat-tricka koji je postigao na Camp Nou. Od tog momenta je postao moj omiljeni igrač", kazao je Džeko.

Podsjetimo, za dva dana se igra prvi polufinalni meč između Intera i Milana i Dijamant se očekuje u početnoj postavi. Revanš je na rasporedu samo šest dana kasnije, u utorak, 16. maja. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

yaroslavalytkin
Otvorena potraga za se.ksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------>> shrinke.me/kisa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi