Je li se počelo sa provođenjem velikog plana? Prvo De Bruyne i Modrić, sad odjednom i Džeko

Gdje ima dima ima i vatre

Je li se počelo sa provođenjem velikog plana? Prvo De Bruyne i Modrić, sad odjednom i Džeko

Admin Čaušević

Fudbalska pijaca ne miruje. Tek što je završen zimski prijelazni rok počele su špekulacije za ljeto. Posljednjih dana intenzivirana je priča o novom velikom planu koji bi u narednim mjesecim trebao krenuti u realizaciju.

Saudijci su iznenađujuće štedili tokom zime. Ivan Rakitić je najveća zvijezda koja je stigla na arapsko poluostrvo. Ali sve se može protumačiti kao zatišje pred buru.

Posljednjih dana se ponovo "zatalasala" priča o novoj narednoj "invaziji" evropskih zvijezda u prvenstvo Saudijske Arabije. U sve bi mogli biti uključene i dvije balkanske zvijezde, Edin Džeko i Luka Modrić.

Hrvat je već neko vrijeme na radaru Saudijca, ta priča se provlači mjesecima, dok eventualni transfer Džeke stiže pravo niotkuda i kao pravo iznenađenje.

Naime, pojedini portali s Ostrva su plasirali priču kako nekoliko saudijskih klubova prati Džeku i da Fenerbahce već traži zamjenu na duže staze za iskusnog golgetera.

Oglasi

Navodno bi to mogao biti Eddie Nketiah koji ove sezone igra sasvim korektno u dresu Arsenala sa pet golova i četiri asistencija na 24 meča Premiershipa.

Saudijci su još ranije pokušavali dovesti Džeku, ali se popularni Dijamant odlučio za Istanbul. Hoće li drugi pokušaj biti uspješan ostaje da se vidi.

Raniji plan sa Modrićem i De Bruyneom

Početkom sedmice su se pojavili i detalji saudijskog plana za predstojeće ljeto, a cilj će biti dovođenje četiri velike zvijezde evropskog fudbala...

Kao glavne mete su označeni Luka Modrić, Kevin De Bruyne, Heung Min Son i Mohammed Salah. Uz pomoć državnog fonda PIF Saudijci imaju novac i ne pitaju za cijenu.

Modriću ugovor ističe na kraju sezone sa Realom i njegovo dovođenje se čini najlakšim, ali legendarni Hrvat ima i poziv Dinama pa možda dođe do romantičnog povratka na Maksimir.

De Bruyne navodno ne želi produžiti ugovor sa Manchester Cityjem, te neke informacije govore da nema ništa protiv transfera u Saudijsku Arabiju.

Salah je također već duže vrijeme velika želja Al Ittihada, a nakon odlaska Juergena Kloppa bit će zanimljivo za vidjeti da li će i Egipćanin napustiti Anfield Road.

Do ljetnog prijelaznog roka je ostalo još nekoliko mjeseci. Špekulacija će svakako biti i u narednom periodu. Bilo kako bilo, Saudijci će na ljeto sigurno krenuti po brojne evropske zvijezde.

Top Komentari

DamirS
Baš sam se pitao u koliko sati danas ide prvi članak o Modriću. Znači ide poslijepodne još jedan, eventialno dva do večeras. Ipak treba malo više informacija o našem Luki.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi