Luka Modrić izgubio živce zbog ponude koju je dobio od bliskog saradnika: "Hrvat ne želi ni čuti!"
Legendarni hrvatski fudbaler nije dobro podnio prijedlog o trenerskoj karijeri (Foto: EPA)

Nema namjeru okončati karijeru

Luka Modrić izgubio živce zbog ponude koju je dobio od bliskog saradnika: "Hrvat ne želi ni čuti!"

Midhat Šljivak

Španski mediji objavili su prije nekoliko dana kako je Luki Modriću ponuđeno mjesto u stručnom štabu Carla Ancelottija kako bi ostao u klubu i nakon isteka ugovora. Relevo otkriva čija je to ideja bila i zašto mu je ponudio posao.

Luka Modrić čovjek je o kojem se dosta priča u posljednje vrijeme. Svi se pitaju hoće li legendarni Hrvat ostati član Real Madrida, a odluka će se donijeti u narednim mjesecima.

Modrić je nedavno dobio ponudu da ostane u klubu, ali ne kao fudbaler. Predloženo mu je da bude dio stručnog štaba Carla Ancelottija, no legendarni hrvatski fudbaler odlučio da tu ponudu odbije jer želi još igrati.

Relevo otkriva da je ponuda za posao ideja Davidea Ancelottija, sina i pomoćnika Carla Ancelottija. On je smatrao da je bi Luka bio odličan dodatan stručnom štabu.

"Davide Ancelotti je došao na tu ideju. Smatrao je da je to odlična opcija za sve. On ima odličan odnos s fudbalerima, s njima razgovara o taktičkim stvarima, a s Modrićem najviše", navodi Relevo i dodaje:

Oglasi

"Davide dobro zna kako Luka razumije fudbal. On čita igru, analizira utakmice i predlaže rješenja. Zbog toga je pomislio da bi njegovo uključivanje u stručni štab u budućnosti bila odlična ideja."

Modrić za ovu opciju nije htio ni čuti. Poprilično se naljutio, a tu ljutnju je iskalio u meču sa Sevillom. Ušao je u igru i riješio utakmicu.

"Hrvat ne želi ni čuti za kraj karijere. Uvjeren je da može igrati još nekoliko godina. Poprilično mu je zasmetala ponuda o trenerskoj karijeri", navodi Relevo.

Modrić zna da neće biti u prvom planu kod trenera Reala. Sada je na njemu da odluči o svojoj budućnost i o tome šta je najbolje za njega.

Oglasi

Carlo Ancelotti: "Luka Modrić će igrati još"

Trener Reala Carlo Ancelotti uvjeren je kako će Luka igrati još nekoliko godina.

Italijanski stručnjak govorio je o Hrvatu nakon što je postigao pobjednički gol protiv Seville. Bio je impresioniran je.

"Ovo nije njegov kraj. Cijeli svijet misli da jeste, a ne i on. Noge ga još uvijek služe, ima takvu energiju. Ovo nije kraj njegove karijere, a čovjeku je 39 godina", rekao je Ancelotti.

Saopštio je i kako će sam Modrić odlučiti šta želi za karijeru. Izbor će biti težak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vrhunski je momak i zaista ga volim. Ne znam da li želi ostati i biti rezerva. Sve zavisi od njega i čekamo odluku", rekao je Ancelotti.

Podsjetimo, Modrić je u Real Madrid stigao 2012. godine i s kraljevskim klubom je osvojio apsolutno sve.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Odavno i nije bio članak o Modriću
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi