Džeko je primio loptu, a navijači Intera počeli sanjati Istanbul, no onda se ukazao Maignan

Velika šansa za Dijamanta

Džeko je primio loptu, a navijači Intera počeli sanjati Istanbul, no onda se ukazao Maignan

E. Čaušević

Milan i Inter igraju trenutno na San Siru prvi polufinalni meč Lige prvaka, a Edin Džeko nije mogao ni sanjati bolji početak meča. No, u drugom poluvremenu Dijamant se i nije baš proslavio.

Inter je fantastično otvorio večerašnju utakmicu i već u osmoj minuti poveo je sa 1:0 kada je Džeko sjajno pogodio nakon centaršuta Calhanoglua iz kornera.

Igrači Milana nisu se oporavili ni od prvog gola, a Inter je već vodio sa 2:0.

Do drugog gola Inter je stigao već u 11. minuti kada su gosti sjajno kombinovali, a nakon dodavanja Dimarca gol za 2:0 i veliko slavlje navijača Intera postigao je Mkhitaryan.

Početkom drugog poluvremena Inter je čini se mogao staviti tačku na ovaj meč i doći na korak od velikog finala.

U 53. minuti gosti su imali zicer kada je Bastoni odličnim solom prodorom došao na samo 20-tak metara od gola Milana, uposlio je Džeku koji je izašao sam na Maignana, no nije pogodio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Golman Milana ovaj put uspio je da zaustavi udarac Dijamanta, a ovo su zaista rijetke situacije koje bh. napadač ne pretvara u pogodak.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1656393493466714112[/twitter]

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juvem
Ovo pravi, al bas pravi majstori podkopaju i gol je siguran, to su mogli raditi samo CR7, Messi, Del piero, Totti, Ronaldinho itd. Dzeko jeste klasa, al imam osjecaj da se pogubi kad je u prilici.. Onda je "nabije" pa sta bude.. posto je gol povelik vise puta pogodi.. Realnost cista ko suza...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi