Džeko stiže u Juventus na način na koji je Pjanić otišao?

Corriere dello Sport nagađa

Džeko stiže u Juventus na način na koji je Pjanić otišao?

A. Čaušević

Edin Džeko se opet dovodi u ozbiljnu vezu s prelakom u Juventus, baš kao i prošle godine. Kako prijelazni rok odmiče, špekulacije postaju sve učestalije.

Corriere dello Sport, list dobro upoznat o dešavanjima u Romi, danas donosi nove vijesti o Džeki i tiču se njegovog eventualnog prelaska u Juventus.

Rimski medij navodi da u Romi žele prodati popularnog Dijamanta kako bi smanjili troškove plate, a zatim novac investirali u mlađeg napadača za budućnost.

Dalje navode da se Džeku ne može smatrati ekonomskim teretom jer je njegov tehnički doprinos ekipi zaista ogroman i mogao bi biti vrlo koristan za projekat koji nastaje.

Međutim, 35-godišnji Sarajlija košta previše zbog čega direktor Tiago Pinto s Džekinim menadžerom, Alessandrom Luccijem traži pravu destinaciju prihvatljivu kako za napadača tako i za rimski klub.

CdS piše da oba kluba razmišljaju o mogućoj zamjeni koja bi donijela zaradu i Juventusu i Romi, nešto slično što je Stara dama uradila s Barcelonom prošle godine.

Oglasi

Tada su Miralem Pjanić i Arhtur Melo napravili neku vrstu virtualne zamjene jer je gledajući kroz papire bh. veznjak Barcu koštao 60 miliona, a brazilski fudbaler Bianconere 12 miliona više.

Da bi "ispeglali" račune u Romi i Juventusu razmišljaju o nečemu sličnom, a posljednja kombinacija je moguća virtualna zamjena Džeko za Frabottu, lijevog beka koji bi bio koristan Joseu Mourinho.

Tako bi se Roma riješila Džekine plate od 7.5 miliona eura jer bi Frabotta zarađivao mnogo manje, a s druge strane Juventus bi dobio odličnog napadača kakav je i potreban Maxu Allegriju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je za sada sigurno je da će se Džeko sredinom jula pojaviti na prozivci Rome kada će se susresti sa Mourinhom. Osim s Juventusom povezuje se i s Milanom, dok turski mediji insistiraju na transferu u Fenerbache.

Italijani nagađaju da će Roma umjesto Džeke dovesti Andreu Belottija, a posljednji na listi želja je Saša Kalajdžić, napadač Stuttgarta i reprezentacije Austrije koji je zabio Italiji u osmini finala eura. Cifra koja se spominje je 20 miliona.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Procitam li jos jednom ovu nebulozu da Dzeko ide u Juventus iskopat cu sam sebi oci. Imaju ljudi 4 spica…
6 0
Koljicfan
Ako bog da! Spanija je prosla sinoc to je bitno
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi