Video koji oduševljava svijet: Svi su vidjeli šta je gospodin Edin Džeko uradio igračima Zimbrua!

Čak su ga pojedini i fotografisali za uspomenu

Video koji oduševljava svijet: Svi su vidjeli šta je gospodin Edin Džeko uradio igračima Zimbrua!

Endin Čaušević

Edin Džeko večeras je oduševio fudbalski svijet svojim debijem u dresu Fenerbahčea jer je uspio zabiti pogodak i upisati dvije asistencije, no posebna priča je ono što je bh. napadač napravio ispred svlačionice gostiju dok su igrači Zimbrua prolazili pored njega.

Fenerbahče je deklasirao moldavski klub sa 5:0 u prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige i može se već reći da je turski velikan osigurao mjesto u narednoj rundi ovog takmičenja.

Ova noć u Istanbulu će se dugo pamtiti i to zbog Edina Džeke koji nije mogao ni sanjati bolji debi u dresu novog kluba.

Džeko je zabio gol i upisao dvije asistencije, a dobio je ogromne ovacije s tribina kada je izlazio s terena. Nakon meča prvo je Dijamant poruku poslao upravo navijačima ovog kluba.

"Uh, navijači. Već dugo sam u fudbalu i igrao sam na mnogo stadiona, ali mora priznati da su me uspjeli dirnuti večeras. Hvala im na tome. Dat ću sve od sebe za ovaj klub u svakoj utakmici", rekao je Džeko i dodao.

Oglasi

"Sretan sam što sam postigao pogodak u prvoj utakmici. Szymanski i Ryan su također pogađali i sretan sam zbog njih. Davat ću maksimum u svakoj utakmici i želim biti primjer saigračima svojim ponašanjem na terenu, ali i van njega. Igramo za veliki klub, sezona je duga, ali imamo visoka očekivanja".

Također, turski novinari pitali su Džeku i za Cengiza Undera koji se povezuje s Fenerom, a s kojim je bh. napadač već igrao u Romi.

"Cengiz je moj brat. Sve što mogu reći o njemu jeste da je zaista sjajan fudbaler", dodao je bh. napadač.

Oglasi

No, scena koja se desila dok je Džeko bio u mix zoni je posebno oduševila fudbalski svijet. Dijamant je pozdravio igrače i članove moldavskog kluba, a neki od njih su oduševljeno fotografisali bh. napadača.

Također, Džeki nakon svega nije bilo teško ni stati za poneki selfie.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ovaj 37-godišnjak nije mogao ni sanjati bolji početak u Fenerbahčeu i nadati se da će kako sezona bude odmicala nastaviti da oduševljava fudbalsku javnost svojim briljantnim partijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije