Edin Džeko napokon pravi transfer kojem se nadao kao dječak?

Milan želi da ga dovede umjesto Ibrahimovića

Edin Džeko napokon pravi transfer kojem se nadao kao dječak?

Edmir Škorić

Edin Džeko (34) postaje sve traženiji na tržištu, naročito u Seriji A, što i ne čudi s obzirom na partije koje je pružao proteklih sezona.

U tekućoj sezoni Serije A Džeko je postigao 15 pogodaka i sa 34 godine nosi Romu na svojim leđima, ali nakon pet godina igranja na Olimpicu, da li je bh. reprezentativac spreman da promijeni još jedan klub u karijeri?

Ranije je odbijao takvu mogućnost, vezao se za Vučicu i kao kapiten ostajao na brodu i kada je tonuo i kada je bio u mirnoj luci, no sada izgleda da bi se najzad mogao pomjeriti, barem nekoliko stotina kilometara dalje, ali ostati u istoj državi.

O interesu Intera za Džeku već znate sve detalje, Antonio Conte želi visokog i robusnog napadača, želio ga je i zimus, ali transfer tada nije bio ostvaren jer je Edin želio da ostane do kraja sezone u Romi. Sada opet Inter napada, ali u trku se uključuje i Edinov nesuđeni klub i za koji oduvijek navija - AC Milan.

Stefano Pioli ostat će trener Milana naredne sezone nakon što je klub odlučio da ga nagradi novim dvogodišnjim ugovorom za dobre partije, a istovremeno otkaže već dogovorenu saradnju s Ralfom Rangnickom. Pioli, za razliku od Rangnicka, ne gleda talentovane i mlade nogometaše već se uzda u iskustvo i provjeren kvalitet. Zato je Pioli odlučio da, ako već ode Zlatan Ibrahimović, dovede Džeku.

Kako piše Gazzetta dello Sport, Pioli bi želio zadržati Zlatana po svaku cijenu: on je bio čovjek koji mu je pomogao da napravi skok u kvaliteti i rezultatima, ali svjestan je da bi se stvari oko ostanka Ibrahimovića, koji uzgred rečeno ima 38 godina, lako mogle iskomplikovati, a bh. reprezentativca vidi kao igrača sličnih osobina i idealnu zamjenu.

Osim što je način igre donekle sličan Ibrinom, Edin ima sve te liderske sposobnosti i mogao bi da zavede mir koji je na koncu i omogućio Milanu konačni napredak u igri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je bio blizu Milana dok je klubom upravljao Silvio Berlusconi zajedno s Adrianom Gallainijem, ali tada je umjesto u Italiju, Edin otišao u Englesku, a dres Wolfsburga zamijenio je dresom Manchester Cityja.

Sada nekadašnji igrač Željezničara, Teplica, Ustija nad Labom, Wolfsburga i Cityja ima priliku da ostvari dječačke snove i potpiše za Milan, zaigra u dresu u kojem je zaluđeno gledao idola Andrija Ševčenka... 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajlija46
Ja nemogu da opisem koliko ste vise naporni sa Dzekinim transferom.Svaki dan neki drugi klub pisete.Pustite ga neka ide gdje hoce
9 3
Bulle
Javi se ti nek pisu o tebi o tvojoj karijeri
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi