Edin Džeko ne igra ni protiv Italije!

Po ranijem dogovoru

Edin Džeko ne igra ni protiv Italije!

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Edin Džeko nije igrao u prijateljskom meču protiv Engleske, a dan nakon susreta na St James Parku stiže vijest da dugogodišnji kapiten Zmajeva neće igrati ni u drugom meču junskog okupljanja, odnosno prijateljskom duelu sa Italijom.

Reprezentacija BiH na prvom okupljanju pod vodstvom Sergeja Barbareza je izgleda potpuno drugačije u odnosu na ranije. Oprostilo se nekoliko starosjedioca poput Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića, dok je Edin Džeko i dalje prisutan.

Barbarezov debi na klupi donio je poraz od Engleske sa 3:0, a Džeko koji je dugogodišnji kapiten Zmajeva nije odigrao ni minut, tačnije cijeli meč je odgledao sa klupe.

Nakon utakmice u Newcastlu tabor reprezentacije BiH se zaputio u Italiju gdje će u nedjelju u Empoliju igrati prijateljski duel sa domaćim Azzurrima, ali u avionu nije bilo Džeke.

Džeko ni protiv aktuelnog prvaka Evrope kao i protiv Engleske neće igrati pošto je napustio okupljanje u dogovoru sa selektorom Barbarezom.

Naime, Džeko se na junskom okupljanju pojavio kako bi prenio svoje iskustvo na mlađe kolege te radi atmosfere i pozitivnog duha u ekipi na samom početku jedne nove ere.

Oglasi

O novom početku u reprezentaciji BiH govorio je i sam Džeko na press konferenciji pred utakmicu sa Engleskom.

"Ja, koji imam 38 godina, kada vidim Barbareza da mi je selektor, ja sam ponosan, a zamislite tek ove momke kako oni gledaju na to... Sama ta činjenica je početak nečeg novog i sama ta činjenica govori da svaki taj igrač ne da će dati 60-70 posto kao što je bilo u prošlosti, nego će dati više od 100 posto. Samo to je pozitivna stvar, a o ostalom da ne pričamo, to će sve doći svojim tokom."

U dogovoru sa stručnim štabom Džeko je sinoć otputovao iz Engleske u drugom smjeru za razliku od ostatka reprezentacije i sada ga čeka zasluženi odmor nakon naporne sezone u Fenerbahčeu.

Ranije se špekulisalo da bi se popularni Dijamant mogao oprostiti od dresa Zmajeva nakon neuspješnog baraža za Euro, ali za sada nema naznaka da će se to desiti.

Podsjećanja radi, drugi prijateljski meč u junu protiv Italije na programu je u nedjelju od 20:45 na stadionu u Empoliju.

Top Komentari

AJDIN2000
OPROSTI SE I TI VRIJEME JE
2 0
SactownCali
Jel ko gleda Austria vs Srbija ? 11 .minuta 2:0 za Svabe.. hehe
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi