Džeko na stolu ima nevjerovatnu ponudu, plata je astronomskih osam miliona po sezoni!
FOTO: NFSBiH

Nerealne cifre za nekog ko ima 37 godina

Džeko na stolu ima nevjerovatnu ponudu, plata je astronomskih osam miliona po sezoni!

Admin Čaušević

Koliko je Edin Džeko cijenjen u svijetu fudbala i kakvu reputaciju ima govori i nevjerovatna ponuda koju je dobio bez obzira što je u martu proslavio 37. rođendan te je ušao u jesen karijere.

Edin Džeko se ponovo nalazi na raskrsnici baš kao prije dvije godine kada je napustio Romu i otišao u Inter. Ako je vjerovati italijanskim medijima popularni Dijamant na stolu ima zaista nevjerovatnu ponudu.

Posljednjih dana, tačnije nakon finala Lige prvaka, svakodnevno stižu vijesti vezane za Džekinu budućnost i eventualni ostanak u dresu Nerazzurra.

Prema informacijama koje je objavio specijalizovani Interov portal Tutto Inter, Džeko je stigla ponuda iz Suadijske Arabije vrijedna astronomskih osam miliona eura po sezoni.

Navodno je 37-godišnjaku Al Hilal ponudio osam miliona eura po sezoni te dvogodišnji ugovor uz opciju produženja za još jednu sezonu.

Saudijci su proteklih sedmica itekako aktivni na evropskom tlu te nevjerovatnim ponudama mame najveće fudbalske zvijezde da dođu na arapsko poluostrvo.

Oglasi

Obično su na meti igrači koji su višak u svojim klubovima ili im ističe ugovor pa i nije iznenađenje što žele i Džeku koji je bez dileme jedan od najboljih napadača 21 stoljeća.

Tutto Inter dalje navodi da je Fenerbahce za Džeku spremio dvogodišnji ugovor od čak šest miliona eura po sezoni što znači da bi zaradio tri puta više nego u Interu.

Naime, milanski klub ne želi da promijeni svoju ponudu od četiri miliona i ugovor na jednu godinu zbog čega je Dijamant sigurno na iskušenju.

Italijani navode da bi Džeko najradije ostao u Interu, dok ga itekako privlači i Fenerbahce gdje bi imao zagarantovnu minutažu te bi i dalje igrao evropski fudbal.

Sarajlija se trenutno nalazi sa reprezentacijom BiH i priprema se za važne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala i Luksemburga. To znači da bi odluku o svojoj budućnosti trebao donijeti u drugoj polivini juna.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trapatoni
Yebem vam mater vise sa Dzekom i transferom stogodisnjim!
5 2
user1675926959
Ovo se ne propušta pa taman da će u rat a ne da igra lopte
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi