Aguero u suzama završio karijeru, a emotivnu poruku poslao mu i Edin Džeko

"Zdravlje je uvijek na prvom mjestu"

Aguero u suzama završio karijeru, a emotivnu poruku poslao mu i Edin Džeko

E. Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero danas je i zvanično objavio kraj svoje karijere.

Aguero je na Camp Nouu održao press konferenciju i zvanično je potvrdio da zbog zdravstvenih problema mora da okači kopačke o klin.

Argentinac je u Barcelonu stigao pred početak ove sezone kao slobodan igrač, te je imao dvogodišnji ugovor, ali uspio je odigrati tek nekoliko mečeva i zbog srčanih problema je završio karijeru.

Posljednji meč odigrao je 30. oktobra protiv Alavesa, te je u finišu prvog poluvremena zatražio izmjenu jer je imao problema s disanjem. Detaljni pregledi utvrdili su srčane probleme, a doktori su preporučili Agueru da je najbolje da završi karijeru.

Aguero nije mogao sakriti svoje suze na današnjoj press konferenciji, te je jasno koliko mu je teško što mora da završi karijeru dosta ranije nego što je to planirao.

Argentinac je dobio velike poruke podrške, a oglasio se i bh. napadač Edin Džeko koji se emotivnom porukom oprostio od svog nekadašnjeg saigrača iz Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Prerano završavaš karijeru nažalost, ali zdravlje uvijek mora biti na prvom mjestu. Uvijek ću se sjećati naših sjajnih trenutaka s terena, gdje si bio poseban. Sretno u budućnosti brate", napisao je Džeko na zvaničnoj Facebook stranici.

You are ending your career too early, unfortunately, but the health must always be at first place. I will always...

Posted by Edin Džeko on Wednesday, December 15, 2021
Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi