Brutalno premlaćivanje šestogodišnjaka šokiralo Italiju, zvijezda Intera ga pozvala na stadion

Acerbi pokazao veliko srce

Brutalno premlaćivanje šestogodišnjaka šokiralo Italiju, zvijezda Intera ga pozvala na stadion

Edmir Škorić

Defanzivac Intera Francesco Acerbi pokazao je da ima veliko srce. Nakon što je čuo za brutalno premlaćivanje šestogodišnjeg dječaka, odlučio je da snimi poseban video u kojem ga je pozvao na stadion San Siro.

Uoči Božića Italiju je šokirao skandalozan incident. Šestogodišnjeg dječaka pronašli su u selu Ventimiglia s teškim prijelomima kičme, kolabiranim plućima i puknutom slezenom.
Kako je prenio portal "Il Giorno", dijete je brutalno pretukao partner njegove bake. Pokušao je da objasni da je dječaka udario auto, ali su ga odale kamere.

"Pozdrav, čuo sam za ovaj incident, stvarno sam sleđen i zaprepašten onim što se dogodilo. Žao mi je. To su stvari koje se ne bi smjele događati", objavio je 34-godišnji Acerbi u snimku.

Nogometaš je odlučio na poseban način podržati povrijeđenog dječaka te ga je pozvao na stadion.

"Ne odustaj. Sada sigurno imaš veliku snagu i hrabrost, a ja znam da stvarno imaš. Znam da si veliki navijač Intera. Pozivam te na stadion, upoznat ću te sa svim igračima ako želiš, pa ozdravi. Čekamo te, grlim te svim srcem, kao da si mi rođeni sin”, rekao je Acerbi.

Mališan trenutno boravi u bolnici Gaslini u Genovi, a njegovo stanje je svakim danom sve bolje. Čim se oporavi sigurno će iskoristiti ponudu igrača Intera. Možda će mu to pomoći da brže zaboravi brutalnost koju je doživio.

Acerbi je od septembra prošle godine u Interu. Prethodno je braio boje rimskog Lazija. Ove sezone odigrao je devet utakmica, te je upisao pet nastupa u Ligi prvaka. Njegov najveći uspjeh u karijeri je osvajanje Evropskog prvenstva 2021. s reprezentacijom Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Inter nastavlja sezonu u srijedu jakom utakmicom protiv vodećeg Napolija, koji još uvijek nije poražen ove sezone.

Očekuje se i Edin Džeko na terenu, a Inter želim pobjedom da se uključi u borbu za titulu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti