Edin Džeko protiv Sassuola konačno kreće od prve minute?
Bh. napadač je dobio priliku za igru u finišu susreta sa Juventusom, a trener Rome bi mogao čak malo i rizikovati s njim jer je Vučici očajnički potreban trijumf

Oporavio se od povrede

Edin Džeko protiv Sassuola konačno kreće od prve minute?

Napadač Rome Edin Džeko je više od mjesec dana bio van stroja zbog povrede mišića koju je zadobio pred utakmicu sa Real Madridom u Ligi prvaka.

Period oporavka je prošao, pa je Džeko konačno zaigrao za svoj tim u finišu subotnje utakmice sa Juventusom koju je Roma izgubila sa minimalnih 1:0.

Italijanski mediji pišu da bi naš napadač u predstojećem duelu protiv Sassuola konačno mogao biti starter jer se potpuno oporavio od povrede.

Corriere dello Sport piše da Roma možda ne bi rizikovala sa Džekom u startnoj postavi da nije u situaciji kakvoj jeste. Rimski klub ove sezone igra očajno u Seriji A i prijeko mu je potrean trijumf protiv Sassuola, a Di Francesco je svjestan da će do tri boda biti lakše doći sa Džekom u vrhu napada. Uostalom, rezultati pokazuju da Romi ne ide baš najbolje kada naš fudbaler nije na terenu...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Meč Rome i Sassuola na rasporedu je na tzv. Boxing day, 26. decembra, a počet će u 18 sati. Džeko će na toj utakmici probati da stigne do svog tek trećeg gola u ovoj sezoni Serije A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Ne bih imao nista protiv da Dzekson poslije treceg ubaci jos koji.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi