Lukaku zabio gol, ali svi samo komentarišu reakciju Edina Džeke

Takva atmosfera treba Inzaghiju

Lukaku zabio gol, ali svi samo komentarišu reakciju Edina Džeke

Endin Čaušević

Mnogi su smatrali da će dolaskom Romelua Lukakua svoje mjesto u prvom timu izgubiti Edin Džeko, ali je Dijamant i u sinoćnjoj utakmici protiv Viktorije Plzen s dva gola pokazao da se ne predaje tako lako, te je i nakon toga pokazao da s Belgijancem ima zaista odličan odnos.

Inter je na svom terenu pobijedio ubjedljivo klub iz Plzena sa 4:0 i kolo prije kraja osigurao je plasman u nokaut fazu Lige prvaka što se baš nije očekivalo jer su mnogi na prva dva mjesta vidjeli Bayern i Barcelonu.

Međutim, izabranici Simonea Inzaghija su odigrali fantastično ovih pet utakmica, te su protiv Barcelone s četiri osvojena boda u dva meča uspjeli da riješe dilemu oko toga ko će na kraju zauzeti drugu poziciju.

Što se tiče sinoćnje utakmice briljirao je upravo Džeko koji je uspio da zabije dva gola i zasluženo je na kraju proglašen za najboljeg fudbalera utakmice i pokazao je da je u odličnoj formi.

Mnogi su još ljetos otpisali Džeku kada je Inter odlučio da vrati u tim Romelua Lukakaua, ali je bh. napadač pokazao da se ne predaje tako lako. Iako ima skoro 37 godina na terenu je i dalje prava "ubica".

Džeko je iskoristio i činjenicu da je Lukaku bio povrijeđen skoro dva mjeseca, ali se i Belgijanac sinoć vratio na teren, te je to krunisao u samom finišu utakmice kada je postigao pogodak za konačnih 4:0.

Oglasi

Nakon gola Lukakua u centru pažnje našao se upravo Džeko koji je svojom reakcijom pokazao da ima odličan odnos s Belgijancem.

Dijamant je počeo da "šepa" pored klupe za rezervne igrače aludirajući na to da se Lukaku tek oporavio od povrede, a već je uspio da postigne pogodak iako je na terenu proveo prije toga svega četiri minute.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inzaghiju sigurno i treba takav odnosu među fudbalerima, te zdrava konkurencija u napadu koja će sigurno donijeti dosta dobrih stvari Interu.

Trener Intera će nakon oporavka Belgijanca biti zaista na slatkim mukama jer sada na raspolaganju od napadača ima Džeku, Lukakaua, Lautara Martineza i Joaquina Correu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi