Čudesni Edin Džeko rastužio Barcelonu i ovacijama ispraćen s čuvene Meazze

Dva gola Dijamanta protiv Plzena

Čudesni Edin Džeko rastužio Barcelonu i ovacijama ispraćen s čuvene Meazze

Midhat Šljivak

Fudbaleri Intera plasirali su se u nokaut fazu Lige prvaka nakon što su večeras na Giuseppe Meazzi u 5. kolu savladali Viktoriju Plzen s uvjerljivih 4:0. Junak je Edin Džeko koji je postigao dva pogotka.

Inter je u susret s Viktorijom Plzen ušao pod imperativom pobjede. Trijumf je Nerazzurre vodio u nokaut fazu takmičenja, a do njega su na kraju i došli na uvjerljiv način uz dva gola reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeka.

Domaći su od prve minute napali goste iz Češke, no na prvi pogodak se čekalo do 35. minute. Bastoni dobro ubacuje, Džeko pušta loptu Henrikhu Mkhitaryanu koji pogađa za 1:0.

Sedam minuta kasnije već je 2:0 za Inter. Ovog puta Dimarco upisuje asistenciju, a Edin Džeko pogađa za sigurno vodstvo na poluvremenu od 2:0.

[twitter]https://twitter.com/footy_realm/status/1585323002144735242[/twitter]

Nastavak donosi nove napade Intera koji se nije zadovoljio s dva gola razlike u ovom meču.

Oglasi

Golman Plzena Stanek imao je dosta posla, a u 66. minuti je treći put večeras kapitulirao. Edin Džeko postiže pogodak za 3:0, a ovim pogotkom je stigao Alessandra Del Piera na vječnoj listi najboljih strijelaca u evropskim takmičenjima.

Pet minuta nakon pogotka Edin Džeko je napustio igru uz ovacije publike na Meazzi i Dijamant je još jednom pokazao da je izuzetan igrač s 36 godina na leđima.

Četvrti gol postigao je povratnik nakon pauze Romelu Lukaku. Samo četiri minute po ulasku, u 87. minuti, postigao je sjajan pogodak za 4:0.

To je bio i konačan rezultat ovog meča. Inter je prošao u nokaut fazu Lige prvaka, a ovaj rezultat rastužio je Barcelonu koja će zbog ovog trijumfa italijanskog tima morati da igra Evropsku ligu.

Ipak, mora se istaći da Inter zasluženo ide dalje i da Barca nije zaslužila

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 5. kolo:

Inter - Viktoria Plzen 4:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Barcelona je dobra,mogli bi oni do cetvrtfinala Europa Lige,ako ne nalete na Frankfurt...
12 3
imeiime
A kad se sjetim da su neki strucnjaci ovu grupu nazivali grupa smrti. HAHA.. Jedino je Plzen malo razocarao. Ocekivao sam ih ispred brucelone.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti