Džeko i Roma postigli pakt!

Do kraja sezone

Džeko i Roma postigli pakt!

Admin Čaušević

U Rimu postoji aksiom o kojem se ne može raspravljati: S Džekom ili bez Džeke Roma definitivno nije isti tim. 

Džeko je opet bio na izlaznim vratima Vučice, ali su u rimskom klubu na vrijeme shvatili da bez popularnog Dijamanta ne mogu ostvariti prvenstveni cilj, a to je plasman u Ligu prvaka.

Kapiten bh. reprezentacije i Roma su postigli neku vrstu pakta koji će trajati do kraja sezone i to na obostranu korist.

Džeki je potrebno da bude na terenu i da igra, a Romi je neophodan kalibar takvog napadača sposobnog da zabija golove i donosi pobjede.

Sarajlija je igrao pola sata u porazu od Juventusa. A nakon gubitka bodova i treće pozicije odlučili da promjene ploču jer se bez Džeke u napadu ne može.

Kada se okonča sezona ponovo će se sjesti za stol. Završila Roma u Ligi prvaka ili ne rastanak se čini kao logičan slijed događaja nakon turbulentnog januara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa platom od 7.5 miliona eura Džeko je jedan od najplaćenijih igrača u Seriji A i Romi će iz tog razloga biti izuzetno teško postići sporazumuni raskid ugovora.

Iz trenutne perspektive ostanak Dijamanta će zavisiti od budućnosti Paulo Fonsece. Ukoliko Portugalac zbog slabijih rezultata bude morao pakovati kofere Džekine šanse za ostanak se čine većim.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Roma bez kolca pobjeđuje
0 11
Barbarez9
Bez Dzeke ne moze? Cuj to ... Onaj Spanac poceo golove da daje, Sta mu fali?
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi