Novinari na pressu odmah Inzaghija pitali o Džeki i Lukakuu: "Ne znam može li tri puta sedmično..."

Ko će igrati protiv Milana?

Novinari na pressu odmah Inzaghija pitali o Džeki i Lukakuu: "Ne znam može li tri puta sedmično..."

Admin Čaušević

Inter je na 90 minuta od plasmana u svoje prvo finale Lige prvaka nakon 2010. godine. Nerazzurri su u prvom meču pobijedili Milan, a revanš susret se igra u utorak. 

Trener Simone Inzaghi je održao press-konferenciju uoči revanš susreta, a jedno od prvih pitanja ticalo se ko će biti partner Lautaru Martinezu u napadu.

Romelu Lukaku igra odlično u posljednje vrijeme, dok je u prvom susretu protiv Rossonera vodeći gol zabio Edin Džeko.

U izjavi je italijanski stručnjak dao naslutiti da će upravo Džeko biti drugi napadač uz Martineza jer smatra da Lukaku još uvijek ne može odigrati tri meča sedmično na vrhunskom nivou.

"Ono što i sami vidite je da je Lukaku u posljednji mjesec ušao na najbolji mogući način. Ali trenutno igramo tri utakmice sedmično i ne znam može li se nositi s njima i ne znam može li nam dati kvaliteta u kao dvije utakmice koje su za nas temeljne poput onih na Olimpicu ili sa Sassuolom", rekao je Inzaghi.

Belgijanac je bio zaista sjajan u pobjedama protiv Rome i Sassuola. Za vikend je odigrao cijeli meč i postigao dva gola.

Oglasi

Sa druge strane Džeko je meč protiv Sassuola odgledao sa klupe i postalo je jasno da ga Inzaghi čuva za revanš susret polufinala Lige prvaka protiv Milana.

Inter će kao formalni domaćin braniti 2:0 iz prvog duela i jasno je da će se treba desiti pravo malo čudo pa da Nerazzurri ne čekiraju put za Istanbul i veliko finale.

"Znamo da je sutra jedna od najvažnijih utakmica u Interovoj historiji. Znamo da imamo zasluženu prednost, ali nećemo se ogranitičit da je čuvamo, morat ćemo igrati kao Inter, znajući da imamo jaku ekipu u napadu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, ovih dana je stigla i važna vijest iz Italije po pitanju Džekine budućnosti u Interu. Čini se da je i to pitanje riješeno.

Kako su Nerazzurri praktično osigurali nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone Dijamant će produžiti na još jednu sezonu uz godišnju platu od 5 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1656135209
Valjda Amru trebaju pitati moze li 3 puta sedmicno. -__-
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi