Dijamant voli igrati na Old Traffordu: Jedna informacija je posebno sve iznenadila

S Romom gostuje na Teatru snova

Dijamant voli igrati na Old Traffordu: Jedna informacija je posebno sve iznenadila

Endin Čaušević

Manchester United i Roma večeras igraju na Old Traffordu prvu utakmicu polufinala Evropske lige.

Evropska liga ulazi u samu završnicu, a večeras nas od 21 sat očekuju polufinalne utakmice. Na Old Traffordu igraju United i Roma, dok u istom terminu igraju još Villarreal i Arsenal.

Međutim, jasno je da će okršaj Crvenih đavola i Vučice večeras biti u centru pažnje, te se očekuje sjajna utakmica.

Manchester Uniteda ima ulogu favorita u ovom okršaju, ali Roma je pokazala da u nokaut fazi evropskih takmičenja može napraviti velike senzacije.

Italijanski mediji objavili su danas da bi Edin Džeko trebao igrati večeras od prve minute jer će biti glavno oružne Paula Fonsece. Džeko i Fonseca nisu baš u najboljim odnosima, ali portugalski stručnjak zna zbog čega Dijamant treba igrati od prve minute.

Naime, Džeko ima odličan učinak protiv Manchester Uniteda dok je protiv ovog kluba igrao kao fudbaler Wolfsburga i Manchester Cityja. Džeko je u dosadašnjoj karijeri protiv Manchester Uniteda igrao ukupno devet puta i uspio je zabiti čak sedam golova i dodati dvije asistencije.

Oglasi

Ipak, mnoge je posebno iznenadila informacija o učinku bh. reprezentativca na utakmicama koje je igrao na Old Traffordu.

Dijamant je na Teatru snova u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao ukupno četiri puta i nevjerovatno je da je svaki put uspio da zatrese mrežu Crvenih đavola. On je na četiri meča zabio pet golova i dodao još dvije asistencije.

Prije nekoliko dana otkrio je da mu je najdraži gol na ovom stadionu još dok je nastupao u dresu Wolfsburga kada je igrao protiv Uniteda u okviru Lige prvaka.

"Nikada neću zaboraviti prvi gol na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, to je bio prvi gol na utakmicu, ali i prvi moj gol u Ligi prvaka i na nekom velikom stadionu. To je jedan od mojih najdražih golova. Hasebe je centrirao s lijeve strane, a ja sam bio na drugoj stativi. Ispred mene je bio Evra i uspio sam skočiti više od njega i zabiti gol", rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, Džeko je priznao da se nije vraćao u Manchester otkako je napustio City 2015. godine i prešao u Romu.

"Nisam se vraćao u Manchester otkako sam otišao iz Cityja prije šest godina. To će biti poseban meč za mene. Evropski mečevi protiv takvih klubova su uvijek posebni. Vjerujem da će to biti odlična utakmica i da ćemo na kraju mi slaviti. Imao kvalitet i u fudbalu je sve moguće iako je United sigurno favorit. Bez dileme je ovo takmičenje sada najvažnije za nas i želim trofej", zaključio je Džeko na kraju razgovora.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti