Ronaldo izabrao najbolju utakmicu u karijeri: "To je bilo magično, svi su ustali i aplaudirali mi"

Blistao te noći na Teatru snova

Ronaldo izabrao najbolju utakmicu u karijeri: "To je bilo magično, svi su ustali i aplaudirali mi"

E. Čaušević

Mnogi ljubitelji fudbala danas se s nostalgijom sjećaju vremena kada je u fudbalu "glavni" bio legendarni brazilski napadač Ronaldo.

Ronaldo je bio idol mnogim dječacima iz cijelog svijeta, te su svi željeli da jednog dana budu dobri fudbaleri kao Brazilac. Legendarni napadač je prije 20-tak godina bio najbolji igrač svijeta, a sigurno je da bi ostvario još dosta više da nije imao tri teške povrede koljena.

On je debitovao za Cruzeiro još 1993. godine sa svega nepunih 17 godina, a samo godinu dana kasnije prešao je u PSV. Međutim, proslavio se 1996. godine kada je odigrao fantastičnu sezonu u dresu Barcelone.

Tada je Ronaldo za katalonski klub zabio skoro 50 golova u jednoj sezoni i otišao je u Inter. Nakon pet sezona u Italiji odlučio je da se na ljeto 2002. godine vrati u Španiju, ali ne u Barcelonu već najvećeg rivala Real Madrid.

Ronaldo je u dresu Reala igrao pet godina i na 127 utakmica uspio je zabiti 83 gola za Kraljeve. Brazilac je oduševljavao svojim igrama u dresu Reala, a o nekim golovima se i danas priča.

To se posebno odnosi na četvrtfinale Lige prvaka u kojem su igrali Manchester United i Real Madrid u sezoni 2002/03. Tada su Kraljevi prošli dalje s ukupnih 6:5 i to zahvaljujući Ronaldu koji je u revanšu odigrao fantastičan meč.

Oglasi

Crveni đavoli su u revanšu slavili sa 4:3, ali im to nije bilo dovoljno da se plasiraju dalje. Ronaldo je jednostavno bilstao te noći na Old Traffordu i uspio je da zabije hat-trick.

Iako je u svojoj bogatoj karijeri odigrao mnoštvo velikih utakmica i donio je čak titulu prvaka svijeta Brazilu, ipak, utakmica protiv Manchester Uniteda je za njega bila najbolja u karijeri što je otkrio nedavno.

"Najbolja utakmica u karijeri? To je meč Lige prvaka na Old Traffordu. Sjećam se kada sam izlazio s terena svi su ustali i aplaudirali mi. Nikada nisam očekivao da bi se nešto takvo moglo desiti protiv rivalskog kluba. To je bio magičan trenutak i jedan od najvažnijih u mom životu", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je te noći bio noćna mora za odbranu Uniteda i golmana Bartheza koji je tri puta vadio loptu iz mreže. S druge strane golove za United zabili su Van Nistelrooy, Beckham (dva puta) i Helguera koji je zatresao svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Te noći Manchester United je igrao u sastavu: Barthez, Brown, Ferdinand, Silvestre, O'SHea, Butt, Keane, Veron, Solskjaer, Giggs, Van Nistelrooy.

S druge strane za kraljevski klub utakmicu su počeli: Casillas, Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos, Makelele, McManaman, Guti, Zidane, Figo, Ronaldo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi