Edin Džeko stigao u Sarajevo, danas je poseban dan za njega i za sve u BiH
Džeko je rođen na današnji dan prije 33 godine i trenutno je najveći ambasador Bosne i Hercegovine u svijetu

Dijamant slavi rođendan

Edin Džeko stigao u Sarajevo, danas je poseban dan za njega i za sve u BiH

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko sinoć je igrao meč SPAL-a i Rome, a danas se iznenada pojavio u Sarajevu.

Džeko je jučer bio nervozan, zaradio je i javnu opomenu, a njegova Roma doživjela je poraz od SPAL-a i sve je dalje od Lige prvaka. Međutim, Dijamant će malo odahnuti od klupskih obaveza, pa je posjetio rodno Sarajevo i sprema se za reprezentativne nastupe.

U jednom poznatom hotelu u Sarajevu našao se u društvu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Šetom i prijateljima, a ministar saobraćaja je ubrzo na društvenim mrežama podijelio zajedničku fotografiju uz opis: "Braća".

Inače, danas Džeko puni 33 godine i to je vjerovatno razlog što je došao u Sarajevo, gdje će provesti nekoliko dana, s obzirom da slijedi i reprezentativna pauza.

Jedan od najboljih bh. igrača svih vremena rođen je 17. marta 1986. godine. Ponikao je u Željezničaru, kasnije igrao u Češkoj, slavu stekao u Wolfsburgu, proveo pet sezona u Manchester Cityju i od 2016. je u Romi.

Kapiten je bh. reprezentacije, njen najbolji strijelac i jedan od najvećih ambasadora koje je ova država ikada imala. Previše je zadužio BiH, ostaje nam samo da mu poželimo sve najbolje i da uživamo još nekoliko sezona u njegovim majstorijama i golovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Seva1956
Sretan ti rođendan LEGENDO ! Da ih još puno dočekaš u zdravlju i rahatluku.
5 2
igepa
sretno care i jok koji put da nas obradujes .......ponos BIH.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi