Edin Džeko u timu najvećih razočarenja Serije A

Po izboru Sky Sporta

Edin Džeko u timu najvećih razočarenja Serije A

Bh. reprezentativac Edin Džeko je u subotu okončao svoju prvu, a možda i jedinu sezonu u dresu Rome.    

Bivši napadač Wolfsburga i Manchester Cityja je u bordo dresu postigao samo osam pogodaka u sezoni uz tri asistencije i s pravom se može reći da je podbacio.

Da se od Džeke očekivalo mnogo više jasno je svima - kako navijačima Rome, ostalim ljubiteljima italijanskog fudbala i fudbalskim stručnjacima.

Ekipa uglednog Sky Sporta je sastavila ekipu od 11 fudbalera koji su najviše razočarali u sezoni iza nas, a u vrhu napada se nalazi naš Edin Džeko.

"Njegove brojke od osam golova i tri asistencije nisu toliko loše, koliko neki njegovi promašaji koji su djelovali komično. Zahvaljujući njima, Džeko je pomalo izgubio onaj epitet nepogrešivog napadača s kojim je stigao u Rim", opisali su Džeku novinari Sky Sporta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim našeg napadača, u ovoj ekipi nalaze se golman Diego Lopez, defanzivci Telles, Hoedt, Ranocchia i De Sciglio, vezni fudbaleri Valdifiori, Kondogbia i Bertolacci, te ofanzivci Balotelli i Felipe Anderson. Trener koji je najviše podbacio je Vincenzo Montella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi