Edin Džeko u timu sezone Lige prvaka
Foto: EPA

Dominacija igrača Real Madrida

Edin Džeko u timu sezone Lige prvaka

Midhat Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko (32) našao se u timu sezone Lige prvaka.

Evropska fudbalska federacija UEFA danas je odabrala 18 najboljih igrača ove sezone, a među odabranim se našao i maestralni bh. fudbaler koji je Romu nosio do polufinala Lige prvaka.

U 12 odigranih mečeva postigao je osam golova i upisao pet asistencija i to ga je na kraju dovelo među elitu u kojem se našla sama krema evropskog fudbala.

Tako su pored njega u napadu još Roberto Firmino i Mohamed Salah (Liverpool), Leo Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Očekivano, u najboljem timu Lige prvaka najviše je igrača iz Real Madrida, njih osam azatim slijede Liverpool i Bayern sa po tri. Roma ima dva, pored Džeke tu je i Alisson, dok po jednog člana najboljeg tima daju Juventus i Manchester City.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi