Edin Džeko uključen u veliku Rominu razmjenu?

Napušta Romu, ali ne i Italiju

Edin Džeko uključen u veliku Rominu razmjenu?

Bh. reprezentativac Edin Džeko od naredne sezone bi mogao ponovno sarađivati sa Robertom Mancinijem. 

Naime, brojni italijanski mediji su plasirali informaciju da Spalletti pod svaku cijenu napadački red Rome želi osnažiti sa 23-godišnjim Maurijem Icardijem i u toj namjeri spreman je Interu ponuditi čak tri nogometaša. 

Jedan od njih je i bosanskohercegovački napadač Edin Džeko koji se nije u dosadašnjem dijelu sezone pokazao kao previše isplativa investicija za Romu, a pored njega u ponudu su još uključeni Dodo i Adem Ljajić. 

Ljajić već nastupa za Inter kao posuđen igrač Rome i u slučaju realizacije transfera bi ostao na Giuseppe Meazzi, dok je defanzivac Dodo od ljeta na posudbi u redovima Sampdorije. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Icardi, koji je ove sezone postigao 12 golova u 27 utakmica, već neko vrijeme se dovodi u vezu sa brojnim evropskim klubovima, i njegova vrijednost prema Tranfsermarktu procjenjuje se na 40 miliona eura. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi