Džeko: Najsretniji bih bio da Smajo zabije dva gola i da opet dobijemo

Kapiten reprezetnacije BiH pred Ukrajinu.

Džeko: Najsretniji bih bio da Smajo zabije dva gola i da opet dobijemo

A. Čaušević

Edin Džeko je na press konferenciji uoči utakmice protiv Ukrajine kazao da je ovo najbitnija utakmica dosadašnjeg dijela kvalifikacija. 

"Sigurno da poslije pobjede u Kazahstanu šanse su nam veće, imamo do kraja tri susreta ali sutrašnja utakmica nam je sigurno najbitnija", rekao je napadač Intera.

U dvomeču protiv Kazahstana imao je niz prilika, ali nije uspio zabiti. I sutra bi najradije da opet Smail Prevljak baš kao protiv Kazahstana bude strijelac samo da se dođe do pobjede.

"Ne razmišljam o promašajima, ima više šansi kada se ima više, a kada manje šanse. Na kraju krajeva najbitnije je kako odigra ekipa. Bio bih najsretniji da Smajo opet zabije dva i da dobijemo 2:0."

Andriy Shevchenko je Džekin junak iz djetinjstva, nadao se Dijamant zajedničkom susretu sa sada već bivšim selektorom Ukrajine, ali to se neće desiti.

"Shevchenka nisam vidio dugo godina, mislio sam da ćemo se vidjeti u ovim utakmicama. Iznenađenje mi je što više nije selektor Ukrajine, ne znam šta se desilo između njega i Saveza. Pokazali su u Finskoj zašto su bili glavni favoriti za drugo mjesto. Znam skoro sve igrače Ukrajine i ne bih nikog izdvajao."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za kraj Džeko je govorio o najvećoj snazi selekcije BiH, a to je zajedništvo.

"Zajedništvo. Mislim da smo mi ekipa kojoj trenutno fali dosta bitnih igrača, ali protiv Kazahstana smo pokazali da ova ekipa ima kvaliteta i da jedino zajedničkom igrom možemo doći do pozitivnog rezultata. To je naša najveća prednost za našu utakmicu. Ako gledamo samo sebe, nećemo daleko dogurati, a ako se budemo držali zajedno kao u Kazahstanu onda imamo dobre šanse.", završio je kapiten Zmajeva.

Top Komentari

user1621626775
Ti si najveci gospar na ovom svijetu sto se mene tice s golovima ili bez ! Dovoljno je samo da si na terenu tvoja pojava je strah za protivnike !
25 0
amex
Bit ce to dobro aBd !
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi