Prvo obraćanje Edina Terzića: Izjavom o dva načina za pobjedu oduševio sve u Njemačkoj

Sutra će debitovati

Prvo obraćanje Edina Terzića: Izjavom o dva načina za pobjedu oduševio sve u Njemačkoj

Esmer Oštraković

Novi trener Borussije Dortmund, Edin Terzić, govorio je na press konferenciji nakon što je dan ranije dobio veliku čast.

Nakon što je Lucien Favre napustio klub, šansa je pružena mladom treneru porijeklom iz Bosne i Hercegovine i on će sutra protiv Werdera voditi prvi put svoj novi tim.

"Prije svega, želio bih zahvaliti Lucienu Favreu i Manfredu Stefesu. Bilo mi je veoma zabavno i obojici želim sve najbolje", rekao je Terzić na početku obraćanja.

"Cijeli sam život navijač kluba, dolazim iz ove regije. Uobličen sam onim što se ovdje dogodilo u prošlosti. Nevjerovatna je situacija. Prvi put sam došao na stadion kad sam imao devet godina. Nisam ni sanjao da ću ikad biti u takvoj poziciji. Postoji nešto vrlo posebno u jutrošnjem ustajanju i razmišljanju o crno-žutom nogometu".

Posebno je oduševio navijače Borussije izjavom: 

"Postoje dva načina za pobjedu u nogometnoj utakmici: Možete primiti jedan gol manje od svog protivnika, ali ja sam više za to da postignemo još jedan".

Komentarisao je i poraz od Stuttgarta u subotu, zbog kojeg je i došao u priliku da trenira Borussiju.

"Poraz u subotu je zabolio, ali moramo krenuti dalje od toga. Nedavno smo pokazali i puno pozitivnih stvari i moramo imati vjere da se okupimo i pokažemo svima ostalima", rekao je.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Žrijeb Lige prvaka odredio je da Milioneri u osmini finala igraju protiv Seville.

"Zadovoljni smo žrijebom, ali do tada ima puno drugih problema s kojima se moramo pozabaviti", poručio je Terzić za kraj.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Beclija90
Momak je hrvat, odnosno osjeca se tako. Pogledajte na njegov instagram i sve ce vam biti jasno.
1 7
BaboBih
Prvi put cujem za ovog Covjeka, sad trenera dortmunda.. ali zato znam kakve tange Wanda i Georgina nose srijedom... sportski portal
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi