Srbin žestoko napao Edina Terzića, Borussia mu spremila otkaz

Stali iza svog trenera

Srbin žestoko napao Edina Terzića, Borussia mu spremila otkaz

E. Škorić

U Dortmundu je održana press konferencija uoči kup utakmice protiv Stuttgarta koja se igra u srijedu navečer, ali bilo je neugodnih situacija tokom iste.

Prema informacijama Bildovog sportskog izdanja, u BVB-u postoje unutrašnje tenzije. Navodno jeSlaven Stanić, Borussijin sportski koordinator, u loži stadiona kritikovao trenera Edina Terzića (41) i izrekao gadne uvrede na njegov račun, zbog čega je navodno 49-godišnjak sada na rubu otkaza.

“Edine, prema našim informacijama, planirano je da se klub rastane od Slavena Stanića. Šta nam možete reći o incidentu? Rečeno je da je došlo do jednog ili dva incidenta između vas. Kakav je zapravo odnos tamo?", pitao je novinar Bilda Terzića.

I kada je Terzić krenuo da odgovori, intervenisao je Borussijin portparol za medije Sven Westerschulze.

“Dok smo na konferenciji za novinare na dan utakmice, bavimo se kadrovskim pitanjima kao i uvijek. Ovdje govorimo o trenutnom sastavu, a sve izvan toga su teme o kojima danas ovdje ne razgovaramo".

Oglasi

Generalnom direktoru Hans-Joachimu Watzkeu (64) posebno se nije svidjelo ponašanje pomoćnika Stanića. On, kao i njegov savjetnik Matthias Sammer (56), bezuslovno stoji iza Terzića. S druge strane je Stanić, blizak povjerenik sportskog direktora Sebastiana Kehla (43).

Za Stanića Bild navodi da se previše miješa u sportske odluke iako je njegov posao da formira vezu između nadležnih i tima.

Očekuje se da prije Božića Stanić bude smijenjen, te da će klub bez njega krenuti put zimskih priprema u Marbelli.

Inače, Borussia se sprema za utakmicu Kupa protiv Stuttgarta, a ona dolazi samo nekoliko dana nakon vrijednog boda osvojenog na gostovanju u Leverkusenu protiv ove sezone sjajnog Bayera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmunđane za vikend čeka težak meč jer im u goste dolazi Leipzig, ali imaju priliku da se pobjedom vrate u borbu za sami vrh, dok su trenutno tek peti sa 25 bodova. Nedavna dva uzastopna poraza udaljili su ih od borbe za titulu i imaju zaista ogromnih 10 bodova zaostatka za liderom Bayerom.

Odavno u Dortmundu čekaju na titulu, a prošle sezone su bili tako blizu. Trebala im je samo pobjeda u posljednjem kolu protiv Mainza, a umjesto toga odigrali su 2:2, pa je na kraju Bayern pobjedm u Koelnu došao do 11. uzastopne titule.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi