Edin Terzić više nema čemu da se nada - Dobio je ultimatum pred otkaz!
Teška situacija za mladog stručnjaka (Foto: EPA)

Uskoro postaje bivši?

Edin Terzić više nema čemu da se nada - Dobio je ultimatum pred otkaz!

M. Šljivak

Edin Terzić (41) mogao bi prije kraja sezone dobiti otkaz u Borussiji iz Dortmunda. Njemački stručnjak bh. porijekla polako gubi povjerenje čelnika kluba i navodno je dobio dvije utakmice da spasi posao.

Borussia iz Dortmunda u nedjelju je doživjela još jedan neugodan poraz. Kod kuće su poraženi od Hoffenheima s 3:2, a nakon gubitka bodova pozicija 41-godišnjeg trenera u klubu našla se pod upitnikom.

Njemački list Bild navodi kako bi Terzić već nakon jedne od narednih utakmica mogao postati bivši.

"Naredne dvije utakmice protiv Union Berlina i Werdera su krucijalne. Ako se doživi barem jedan poraz, otkaz za Edina Terzića nije isključen jer se više jednostavno ne vide nikakvi znakovi napretka u igri."

"Ako se Terzić ipak spasi za utakmicu protiv PSV-a i dođe do četvrtfinala Lige prvaka, njegova reputacija će značajno porasti. Ako se tim ne ustabili odluka će morati da se donese barem do utakmice s Frankfurtom 17. marta jer nakon reprezentativne pauze slijede utakmice s Bayernom, Stuttgartom, Leverkusenom i Leipzigom. To je jako osjetljiv trenutak za promjenu trenera."

Oglasi

Gubi Terzić podršku i čelnika tima iz Dortmunda. Međutim, postoji razlog zašto nije dobio otkaz u proteklom periodu.

"Hans-Joachim Watzke i njegov tim odbijaju uručiti otkaz Terziću usred sezone kako na taj način ne bi priznali vlastite greške. Glavni problem je to što se ne vidi nikakav plan za drugi dio sezone."

"Podrška od navijača i šefova za Terzića je poprilično klimava. Finansijski gledano, klubu je ugrožen plasman u Ligu prvaka. To može dovesti do otkaza i novi trener bi mogao postati Nuri Sahin".

Borussia iz Dortmunda trenutno je na četvrtom mjestu Bundeslige. Osvojen je 41 bod i do kraja sezone će voditi bitku za plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Edin Terzić je na klupu BvB-a sjeo u decembru 2020. godine. Dobio je privremeno šansu umjesto Marca Rosea, da bi mu potom klub ukazao povjerenje i imenovao ga je za glavnog trenera u ljeto 2022. godine.

Borussiju je ovaj 41-godišnjak vodio u ukupno 111 utakmica i ima učinak od 44 pobjede, 19 neriješenih utakmica i 16 poraza.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DDG
Pa ako ima neka uslove onda valjda ima čemu da se nada
0 0
user1676220912
A šta je sa ostale 32 utakmice?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi