Tužno je šta je od sebe napravio Sancho, navijači očajno uzdišu jer je svima jasno šta se dešava

Da li će ikada više biti onaj pravi?

Tužno je šta je od sebe napravio Sancho, navijači očajno uzdišu jer je svima jasno šta se dešava

Endin Čaušević

Jadon Sancho prošlog mjeseca stigao je u Borussiju Dortmund iz Manchester Uniteda gdje uopšte nije bio u igračkom kadru i mnogi su vjerovali da će u Njemačkoj da ekspresno oživi svoju karijeru, ali ono što je on pružio na meču protiv Hoffenheima pokazuje koliko je zapravo van forme.

Dortmund je u sjajnom meču 23. kola njemačke Bundeslige poražen na svom terenu nakon preokreta od Hoffenheima sa 3:2 što je novi udarac za ekipu Edina Terzića.

Posebno na udaru kritika nakon poraza Dortmunda našao se Sancho koji je prošlog mjeseca stigao iz Manchester Uniteda kao veliko pojačanja, ali u nedjelju se najbolje vidjelo koliko je on van prave forme.

Sancho zbog lošeg odnosa s Erikom ten Hagom uopšte nije ni bio u igračkom kadru na Old Traffordu i povratkom u Dortmund mnogi su vjerovali da će pokazati nizozemskom treneru koliko je griješio oko njega.

Iako je dolaskom u Dortmund odmah dobio status prvotimca u ekipi Edina Terzića i očekivalo se da će igrati kao i u prvom mandatu u tom klubu, ali nakon nekoliko utakmica njegov boravak u Njemačkoj bio je za totalni zaborav.

Oglasi

Sancho je i protiv Hoffenheima igrao od prve minute i na terenu je proveo 75. minuta, te ga je Terzić izveo kada su gosti preokrenuli na 3:2.

Englez je i u ovom meču totalno zakazao što najbolje pokazuje koji kruži na društvenim mrežama. Riječ je o video s nedjeljne utakmice na kojem se vidi da je Sancho totalno van forme, a zbog njegovih očajnih driblinga i poteza mnogi čak sumnjaju da ponovo može biti onaj stari.

Na Sanchovom licu više nema osmijeha kao prije i svaki dribling izgleda potpuno amaterski što su i navijači Dortmunda počeli da kritikuju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S druge strane na Old Traffordu je svima postalo jasno zašto je Ten Hag tako lako otpisao igrača kojeg je ovaj klub na ljeto 2021. godine Dortmundu platio čak 85 miliona eura jer Sancho uopšte ne igra na ni blizu nivoa kao nekada.

Od povratka u Dortmund odigrao je šest utakmica u Bundesligi na kojima je uspio da upiše dvije asistencije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi